Özdilek Alışveriş Merkezi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Çanakkale ruhunu Afyonkarahisar’da yaşattı. Çanakkale Savaşı’ndan günümüze kadar ulaşan hatıralar canlanarak 19-20-21 Mart tarihlerinde Özdilek’te sergilendi. 3 gün boyunca ziyaretçilere açık kalan gezici müze, Çanakkale Savaşı’nın tarihi önemini bir kez daha hatırlattı.

18 Mart’ta işletmeye gelen misafirlerini Türk Bayrakları ve Çanakkale müzikleri ile karşılayan Özdilek, 19-20-21 Mart’ta da Çanakkale Savaşı’nın tarihi izlerini yansıtan eserleri sergiledi. Özdilek AVM’de dönemin izlerini taşıyan eserleri gören ziyaretçiler duygu dolu anlar yaşadı. Gezici müze etkinliği sırasında şehitlerimizin anısına ziyaretçilere buğday çorbası ikram edildi. 

Geçtiğimiz yıllarda da aynı hassasiyeti gösteren Özdilek AVM, zaferin 102. yılında da tarihe ışık tutacak bir etkinlikle farkındalık yarattı. Çanakkale Zaferi’nin izlerini yerinde inceleyemeyenler için kültürel anlamda büyük bir adım atan Özdilek, Çanakkale Zaferi’ne tanıklık eden materyallerin Afyonkarahisar’da sergilenmesine öncülük etti. 

Çanakkale Zaferi’nin atmosferini yeniden yaşamak isteyenler ve tarihin ışığı ile aydınlanmak isteyenler için 3 gün boyunca ziyaret edilebilen gezici müzeye şehir merkezi, ilçe ve köylerden yüzlerce öğrenci ilgi gösterdi. Öğretmenleri ile birlikte müzeyi gezen öğrenciler, Çanakkale Savaşı hakkında bilgiler edindi.