Afjet Afyonspor, Maltepespor’u deplasmanda 1-0 yendi. 19 Mart'ta başladığı maç trafiğinde rakiplerini bir bir yenen mor beyazlılarda artık geri sayım başladı. Seri galibiyetlerle birlikte 71 puana ulaşan Afyon temsilcisi, 2. sıradaki Sakaryaspor'a 7 puanlık fark attı. Mor beyazlılarda bitime 3 hafta kala şampiyonluk şarkıları söylenmeye başladı.

MALTEPEYİ EVİNDE YENDİ

Afjet Afyonspor 3. Lig 3. Grup 31. hafta maçında Maltepespor'a konuk oldu. Maltepe Hasan Polat       stadında oynanan karşılaşmayı Bahattin Şimşek  ,Sezgin Çınar,Murat Temel   hakem üçlüsü yönetti. 33. Dakikada sakatlanan Fatih Şeifoğlunun yerine giren Oltan Karakullukçunun 41. Dakikada attığı gol ile ilk yarıyı 1-0 öne giren temsilcimiz ikinci yarıda da sahada akıllı bir oyun sergileyerek üç puanın sahibi oldu. 

ŞAMPİYONLUK KAPISI ARALANDI

Puanını 71'e çıkaran Mor beyazlılar, ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluk kapısını iyice araladı. Afjet Afyonspor’un en yakın rakibi Sakaryaspor Bayrampaşa deplasmanından 1 puanla dönerken Darıcaspor Tarsus karşısında 3 puan bırakarak yarış dışı kaldı. Bu hafta kendi evinde Ankara Adilyespor’u ağırlayacak olan Mor-beyazlı ekip bu maçı da kazanırsa bitime 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan edecek.

“KALAN MAÇLARI DA KAZANACAĞIZ”

Mor beyazlı takımın başarılı teknik adamı Nihat Baştürk takımın kritik maçları kazanarak şampiyonluk yolunda önemli bir avantaj sağladığını belirterek, "En yakın rakibimizle 7puanlık fark bulunuyor. Ligin 32. haftasını Ankara Adliye ile geçireceğiz. Geriye 2 maçımız kaldı. Biz bu maçların tamamanını kazanarak şampiyonluk ipini göğüslemek ve ikinci lige çıkmak istiyoruz. Kulüp yönetimi, teknik ekip, futbolcu ve taraftarlarımız bu şampiyonluğu hak etti" diye konuştu.