Gençlik Merkezleri kültürel ve sanatsal kurs programlarından ülke çapındaki yarışmalara kadar gençlerin fiziksel, zihinsel ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor. Bu doğrultuda Afyonkarahisar Geçlik Merkezi de ilimizde gençlere yönelik kurs ve yarışmalar tertip ediyor

Başlıca amacı; gençlerin serbest zamanlarında ilgi, ihtiyaç ve beklentilerini karşılayacak bilimsel, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler düzenlemek, bedensel ve zihinsel gelişimlerini sağlayabilecekleri, zararlı alışkanlıklardan korunabilecekleri zemini hazırlamak ve eğitim ve istihdamlarına yönelik kurs, seminer ve girişimcilik programları düzenlemek olan Gençlik Merkezleri iller bazında çeşitli kurslar açmaya devam ediyor.

Afyonkarahisar Gençlik Merkezi de bu doğrultuda, ilimizde yaşayan 14-29 yaş arası tüm gençlerin katılabileceği kurs programları düzenliyor. Söz konusu kurslara katılmak isteyen gençler, Afyonkarahisar Gençlik merkezine müracaat edebilir. 

Afyonkarahisar Gençlik Merkezi'nin düzenlediği ve başvurularının başladığı başlıca kurs programları şöyle:

Afyonkarahisar Gençlik Merkezi Halk Dansları Kulübü - Afyonkarahisar Yöresi Halk Oyunları

Afyonkarahisar Gençlik Merkezi Bilim ve Teknoloji Kulübü - Grafik ve Animasyon Tabanlı Web Tasarımı 

Afyonkarahisar Gençlik Merkezi Kişisel Gelişim Kulübü - Diksiyon

Afyonkarahisar Gençlik Merkezi Müzik Kulübü - Gitar

Afyonkarahisar Gençlik Merkezi Müzik Kulübü - Klarnet

Afyonkarahisar Gençlik Merkezi Müzik Kulübü - Resim ve Ebru 

Diğer yandan, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın düzenlediği, kendi işini kurmak isteyen girişimci gençleri bilinçlendirerek iş kurmalarını ve kurdukları işi sürdürebilir hale getirmelerini hedefleyen bir eğitim fırsatı sunan "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" başvuruları da ilimizde başladı.