Afyonkarahisar Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programına Vali Yıldırım’ın yanı sıra İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Şahin Kılıçarslan, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Yunus Tortop, şube müdürleri ve çok sayıda davetli gençler katıldı. 

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan iftar programında Tuğba Nur Şahin tarafından Sakarya Türküsü adlı şiir okundu. Programda konuşmasına ‘Yol onun varlık onun gerisi hep angarya. Yüz üstü çok süründün, ayağa kalk Sakarya.’ dizeleriyle sözlerine başlayan Vali Yıldırım; “Biraz önceki kardeşim Sakarya şiirini çok güzel okudu. Kendisini tebrik ediyorum. Bu güzel şiir çoğumuzun ezberindedir. Mademki Necip Fazıldan açıldı. Hani diyor ya ‘Bir genç arıyorum. Gençlikte köprü başı.’ diye işte köprü başı olacak gençler sizlersiniz. Her zaman kim var yürüyecek denildiğinde arkanıza bakmayacaksınız. Acaba benden başka birine hitap ediliyor diye bakışlarınızı kaçırmayacaksınız. Öyle bir azimle hedefe doğru yürüyeceksiniz ki ayağınızı sağlam bastığınızda çıkan sesler karşınızdakini kendine getirecek. Onun için ben hepinizi tebrik ediyorum. Bu gençlikten umudumuz var. Bu gençlik bizim yarınımız. Kendinizi bunu düşünerek motive edin, kendinize hedefler koyun ve kendinizi önemseyin. Çünkü sizler çok kıymetlisiniz. Bizler sizlere bu ülkenin, bu milletin ve bu devletin geleceği olarak bakıyoruz. Sizlerde bu sorumluluğun altında ezilmeden, dimdik ve bu sorumluluğu yüreğinizde hissederek yol almaya devam edeceksiniz. Sizler iyi ki varsınız. Hepinizin Ramazanını tebrik ediyor, oruçlarınızın kabulünü temenni ediyorum. Sizlerle birlikte olmak beni çok mutlu etti. Sizlerle birlikte olmamıza vesile olan Belediye Başkanımıza ve İl Müdürümüze teşekkür ediyorum. Bizlerle birlikte olan mesai arkadaşlarımıza ve siz gençlerimize teşekkür ediyorum. Allah’a emanet olun.” dedi.
 
Şehit ailesi ziyaret edildi

Programın sonunda gençlerle vedalaşan protokol üyeleri Şehit Kerim Üye’nin ailesine ziyarette bulundu. İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Şahin Kılıçarslan, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Jandarma Komutanı J. Albay Orhan Sırma, İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı İsmail Kumartaşlı’nın hazır bulunduğu ziyarette baba Süleyman Üye ve anne Fatma Üye ile sohbet eden Vali Yıldırım, onların istek ve taleplerini dinledi. Mübarek Ramazan ayı vesilesiyle büyük ve kutsal vatanımız uğrunda canlarını veren tüm şehitlerimize rahmet dileyen Vali Aziz Yıldırım, şehitlerimizin emanetlerine daima sahip çıkılacağını belirtirken, şehit ailelerimize her zaman gönül kapılarının sonuna kadar açık olduğunu sözlerine ekledi.