Etkinliğe katılan gençler 24 Nisan’da, Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi ile hastane ve Bigalı Şehitliklerini ziyaret ettiler. Ardından konaklamanın yapılacağı Kocadere kamp alanına geçen gençler, burada düzenlenen çeşitli etkinliklere katıldılar. 

Geceyi burada geçiren yaklaşık 5 bin kişi, Türk Kızılay'ı ile Gelibolu 2'nci Kolordu Komutanlığının, 57'inci Alay askerlerinin son yemeği olan kırık buğday çorbasını içrek güne başladı. Organizasyondan son derece memnun kaldıklarını söyleyen gençler, bu tip etkinliklerin, milli bilincin oluşmasında önemli rol oynadığını söylediler.

25 Nisan’da kılınan sabah namazının ardından, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 1'inci Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Vali Orhan Tavlı, askeri yetkililer, üniversite öğrencileri ve izciler, yürüyüş için yola çıktı. 25 Nisan 1915 sabahı 57. Alayın yürüdüğü yoldan, bu kez etkinliğe katılanlar geçti. Yaklaşık 6 kilometrelik yürüyüş, 1.5 saat sonra Conkbayırı'nda sona erdi. Yürüyüş sonrasında yapılan kapanış programıyla gençler şehitlik ziyaretlerine devam ettiler.