Tanıtım noktasında her şeyin kamu elinden beklenilmesi yanlış. Buradan Meslek kuruluşlarına, odalar, özel sektöre, STK’lara ve vakıflara çağrıda bulunuyorum. Hep beraber Afyonkarahisar’ı Türkiye’ye ve dünyaya tanıtalım. Ondan sonra potansiyelimizi daha iyi değerlendirmiş olacağız.” dedi

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi (İGM) Eylül ayı toplantılarının ilk oturumu dün Salih Sel, başkanlığında gerçekleşti.
İGM toplantı salonunda gerçekleşen birleşimde Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz,  meclis üyelerini ziyaret ederek, bir konuşma yaptı.

Vali Tutulmaz, İGM’de bulunmaktan büyük bir onur ve mutluluk duyduğunu ifade etti.

İGM’yle İki aydır Afyonkarahisar’da birlikte çalıştıklarını aktaran Vali Tutulmaz, şunları kaydetti:
“Meclisimizde sizlerin aldığı kararları uygulamaya çalışıyoruz. Bu zaman zarfı içerisinde ilçelerimizi hızlı bir şekilde gezerek, tanıma imkanı buldum. Zaman zaman da köylerimize uğradığımız günlerde oldu. Bu şekilde de köylerimizin alt yapılarını görme imkanım oldu. Özellikle Afyonkraahisar’ımız İl Özel İdaresi anlamında hizmetler bağlamında çok güzel bir konumdadır. Alt yapı konusunda köy muhtarlarıyla yaptığımız toplantıda istenilen konuların başında ise, komşu köylerle bağlantı noktalarıdır. Yani artık köylerimizin ana talepleri alt yapı değil.  İlçelere bağlanan yollar, kanalizasyon vb. alanlarda ufak tefek sıkıntılar dışında fazla problemin kalmadığını görüyoruz. Bunlar şehrimiz için gerçekten mutluluk verici. Bu işlerde de sizlerin ve çalışan personelimizin büyük emeği var. Hepinize bu konuda teşekkürü borç biliyorum.”

“İGM’deki uyum çok güzel”

Vali Tutulmaz, Afyonkarahisar’a yapılan güzel işleri bundan sonra devam ettirilmesi gerektiğini vurguladı.

‘İGM’ler yerel demokrasinin oluşmasında, yerleşmesinde ve yaygınlaşmasında önemli noktalardır’ diyen Vali Tutulmaz,  “Seçimin başlangıcıdır. Halka çok yakın ve hesap verilebilir makamlardır. Milletvekillerine nazaran sizler vatandaşların istek ve taleplerini noktasından alıyorsunuz. Zaman zaman da sizler eksikleri görüyorsunuz. Sizler yerel parlamentonun ayaklarından birisiniz. Biz buralarda demokrasiyi ne kadar iyi işletebilirsek, kültürü ne kadar yaygınlaştırabilirsek bütün bunlar ülkemizde süregelir. Hatta günlük hayatımızın bir parçası haline gelir. İki aydır gözlemlediğim kadarıyla gruplar arasında çok güzel uyum var. Hizmet yarışının dışında hiçbir sıkıntı yok. Bundan dolayı da bütün meclis üyelerimizi tebrik ediyorum.” dedi.

“Köylerimizdeki alt yapı sorunu yok”

Vali Tutulmaz, seçilmişlerin ve atanmışların hepsi bu millete hizmet için burada olduğunu ifade etti.

Bu kurumların herkesin egolarını tatmin edeceği yer olmadığına dikkat çeken Vali Tutulmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Buralar bizim şehrimizin alt yapılarının giderilmesinden, milli ve manevi değerlerimizin kalkınmasından, ilimizin tanıtılmasından, eğitiminden, sağlığından ve genel idarenin görev alanın dışında kalan her alanda hizmetlerin etkili bir şekilde yapılmasında İGM ve sizlerin önemli bir rolü var. Zaman zaman da genel idarenin yaptığı hizmetlere destek veriyorsunuz. Bu çalışmalarında artarak devem etmesi lazım. Bizim önceliğimiz insan olması lazım. Bu anlayışla da hareket etmemiz lazımdır. Bunun da temeli eğitimden geçmektedir. Bizim yerel kültürümüzü öncelikle kendi gençlerimize, çocuklarımıza benimseterek, evrensel kültürle harmanlamamız ve ülke genelinde yaygınlaştırma yönünde olmalıyız. Buda Afyonkarahisar’ımızın tanıtımından geçer. Bizim her geçen gün Afyonkarahisar’ın tanıtılmasına yönelik, daha yoğun çaba sarf etmemiz ve para harcamamız gerekir.”

“Termal yatak kapasitemiz 36 bine çıkıyor”

Vali Tutulmaz, Afyonkarahisar’ın yolların kesiştiği noktalarda olması, doğal kaynaklarının bulunması,  Zafer’in şehri olması hasebiyle potansiyelin yüksek ve milli gelire katsının fazla olduğunu kaydetti.

Afyonkarahisar’da işsizliğin düşük olmasından dolayı şehrin geleceğinin parlak olduğuna değinen Vali Tutulmaz, “ Bizim bu potansiyelimizi çok iyi bir şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Onun için kendi dar çevremizden çıkıp, tanıtımı artırmamız gerekir. 10 günlük bayram tatili boyunca yollarımızdan 582 bin araç geçti. Birde bunlar geri döndü. Yani 1 milyon 200 bin araç, 10 günde buradan geçmiş oldu. Tabi bu araçlar şehrimizden geçerken hem kentimizi hem de lezzetlerimizi tanıdılar. Ancak bunu bizim Türkiye’nin daha geneline yaymamız gerekiyor. Hatta dünyaya tanıtmamız gerekiyor. Termal otel kapasitemiz 24 binlerden 36 binlere çıkma durumu söz konusu. Şuana kadar teşvik aşamasında ve proje aşamasında olanlar var. Bunlarda 12 bin yatak kapasitesi civarında. Bu yatak kapasitelerinin doldurulması ve hatta yenilerinin yapılması ancak tanıtımla mümkün. Bu tanıtım konusunu profesyonelce yapmamız gerekiyor. Gerekirse, İl Özel İdaremizin kaynaklarından gerekirse, kamu şirketleri kaynaklarından ve STK’larımızın katkılarıyla tanıtıma destek vermemiz gerekiyor.”

“İstanbul’daki tanıtım günleri profesyonel değildi”

Vali Tutulmaz, Afyonkarahisar’daki hizmetin daha çok müşteriye ulaştırılması adına bizlerin daha çok tanıtım ve reklam faaliyetlerinde bulunması gerektiğini söyledi.

İstanbul’daki Afyonkarahisar Tanıtım Günlerinin hemşehri buluşması şeklinde gerçekleştiğinin altını çizen Vali Tutulmaz, tanıtım faaliyeti hakkında şu değerlendirmede bulundu:

“Bizim İstanbul’daki Afyonkarahisarlı hemşehrilerimiz 3-4 gün boyunda Afyon’u yaşadılar. Afyon’a olan aidiyet duygularını yenilediler. Belki oradakilerin önemli bir kısmı çocuklarını buraya getiremiyordu. Oradaki komşusunu ve akrabasını buraya getirip, anlatamıyordu. Meselenin bu yönü de var. Burada profesyonel bir tanıtım yoktu. Bir yapı etrafında birleşip, kamu ve özel sektör imkanlarıyla bunu yapmamız lazımdı. Burada sadece kamu yapsın ve biz bekleyelim mantığı olmaması lazım. Ben yine meslek kuruluşlarına, odalara, derneklere ve vakıflara çağrıda bulunuyorum. Afyonkarahisar’ın her şeyi var. Biz yeter ki bunu daha iyi tanıtalım. Bunu tanıttıkça bu var olan potansiyelimizi daha iyi değerlendirmiş olacağız. Ve bu potansiyelden de daha verimli bir sonuç elde etmiş olacağız.” diye konuştu.