Gün FM Genel Yayın Yönetmeni Faruk Bangir’in sorularını yanıtlayan Alkan Gebe Eğitim Sınıfı’nda yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

Gebe Eğitim Sınıfı’nın anne adaylarının gebe kaldığı andan itibaren doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası emzirme ve loğusalık bakımı hakkında ücretsiz olarak bilgi ve eğitim alabilecekleri bir sınıf olduğunu belirten Alkan, “Sınıfımıza gebeler ve eşleri veya gebelerle beraber gelebilecek anneleri, yakın arkadaşları ile katılabilirler. Anne adayları gebeliği tespit edildiği andan itibaren eğitime katılabilirler ama özellikle 20.haftadan sonra düzenli olarak eğitime katılmaları eğitimin amacına ulaşması için gereklidir” diye konuştu.

“Bilmediğimiz şey bizleri korkutur”

Anne adaylarının neden Gebe Eğitim Sınıfı’na gitmeleri gerektiği ile ilgili değerlendirmede bulunan Alkan, “Öncelikle anne adaylarını önemsiyoruz. Her anne adayı bizim için özeldir. Anne adaylarımızın öncelikle doğru bildiği yanlışları düzeltmek, korku ve kaygılarından arındırmak  ve kafalarındaki tüm sorulara cevap bulabilmeleri için bu eğitimleri ücretsiz olarak düzenliyoruz. Bilmediğimiz şey bizleri korkutur. Korku ise doğumu kontrol eden algıyı negatif etkiler. Anne adaylarının bilinçli, sağlıklı, kolay ve güzel normal doğum yapmalarını sağlamak amacımızdır. Onlara güzel doğum hikayeleri armağan etmek, doğum sonrası emzirme ve loğusalık dönemlerini daha sorunsuz ve kolay atlatmalarını sağlamak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Şunu unutmamak lazım ki gebelik ve doğum sürecinde yaşanılan stres ve korku bebeği etkilemektedir. Sağlıklı bir doğum ve bebekler için tüm anne adaylarını eğitime bekliyoruz” şeklinde bilgi verdi.

Kamu Hastaneleri Birliği Afyonkarahisar Genel Sekreterliği’nin katkılarıyla hazırlanan Sağlık Olsun programında Gebe Eğitim Sınıfı tüm yönleriyle konuşuldu.