Gazlıgöl'de bir otelde düzenlenen serginin açılışına, İhsaniye Kaymakamı Alper Taş, Gazlıgöl Belediye Başkanı Selahattin Keskin, Afyonkarahisar Halk Eğitim Merkezi Müdürü Murat Diktaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Sarıtaş, Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Abdullah Çelik ve çok sayıda davetli katıldı. 

Görsel Sanatlar öğretmeni Şeyma Zeynep Kurut, resim sergisinde öğrencilerin hazırladığı yaklaşık 800 çalışmanın bulunduğunu söyledi. 

Kurut, serginin 4 yıllık çalışmaların ürünü olduğunu belirterek, şöyle konuştu: 

"Derslerdeki çalışmalarımız neticesinde ufak sergiler açıyorduk. Bu yıl da hepsini içine alan büyük bir sergi açmaya karar verdik. Gittikçe büyüdük. Eserlerin tamamı 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri tarafından yapıldı. Kara kalem çalışmalarından tutun da akrilik tuval çalışmalarına kadar eserler var. Yine renkli pastel boya, guaj boya ve sulu boya çalışmaları mevcut."

"Serginin takipçisiyiz, seneye daha da büyüteceğiz"

İhsaniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Sarıtaş da resim sergilerini 2014 yılından beri takip ettiklerini kaydetti.

Görsel Sanatlar öğretmeninin gayretlerinin taktir edildiğini ifade eden Sarıtaş, "Bu muhteşem serginin oluşmasında öğrencileri, öğretmenleri ve velilerimizin büyük katkıları var. Bu bağlamda herkes sisteme dahil olunca güzel çalışmalar ortaya çıkıyor. Biz de bu serginin takipçisi olacağız. Seneye de sergiyle alakalı güzel bir projemiz var. Önümüzdeki yıl daha da büyütmeyi planlıyoruz." diye konuştu.

"Yetenekli öğrencileri tespit ediyoruz"

İhsaniye Kaymakamı Alper Taş sergiyi oluşturan öğrencilerin çok yetenekli olduklarını vurguladı.

Bazı öğrencilerin isimlerini not aldıklarını belirten Taş, şöyle konuştu:

"Bu arkadaşlarımızın gelecek planları için güzel çalışmalar yapmak istiyoruz. Hatta bu konuda üzerinde çalıştığımız 'Eğitimde 3 Adım' Projemiz de var. Bununla birlikle eğitimde kalitenin artırılmasına ve çocuklarımızın bilimle, sanatla ve yetenekli oldukları alanlara yönelmelerini hedefliyoruz. Bu bağlamda buradaki yetenekli arkadaşları tespit etmek açısından güzel bir yöntem oluştu."