Gaziliğin, canını, gençliğini ve geleceğini; din, vatan, millet ve bayrak gibi kutsal değerler uğruna seve seve feda etmeyi göze alan ve bu uğurda hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan kahraman vatan evlatlarının hak ettiği müstesna bir derece olduğunu kaydetti.

Vali Tutulmaz mesajında şu ifadelere yer verdi, ‘Milletimiz, tarihin her döneminde tüm zorluklara karşı bağımsız yaşamayı, bağımsızlığını kanı ve canı pahasına korumayı ilke edinmiştir. Bu nedenle gazilerimiz bağımsızlığımızın, egemenliğimizin, ulusal birliğimizin ve Cumhuriyetimizin onurlu sembolleridir. Vatanımızın bölünmez bütünlüğünün devam etmesinin ve bayrağımızın özgürce dalgalanmasının aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin fedakârlıkları sayesinde olduğunun bilincindeyiz. Yüce Milletimiz, devletimizin ve milletimizin bekası uğrunda büyük fedakârlıklar gösteren kahraman gazilerimizi hiçbir zaman unutmamış, bundan sonra da unutmayacaktır. Ülkemizin övünç ve gurur kaynağı olan gazilerimize bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da layık oldukları kıymeti devlet ve millet olarak vermeye devam edeceğiz. 

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ‘Mareşal ve Gazi’ unvanının verilişinin yıl dönümünü ve Gaziler Günü’nü en içten duygularımla kutluyor, bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle, hayatta olan gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, değerli ailelerine sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum.’