Toplantıda Mayıs ayında yapılacak “Ayın Birinci Sayfası ve Ayın Fotoğrafı Yarışması” konuşuldu.  

Çalışkan, Mayıs ayındaki yarışmaya da yerel gazetelerin sayfa sekreterlerinin ve muhabirlerinin Mayıs ayı içinde yaptıkları birinci sayfa dizaynı JPEG’i, muhabirlerin de çektikleri ilginç fotoğraflar ile katılabileceğini ve katıldıkları yarışmadan birer çeyrek altın kazanacaklarını söyledi.

Gazetecilerden gelen insaflı eleştirileri dikkate aldıklarını bildiren Çalışkan, yarışmacıların Mayıs ayı içinde çektikleri ilginç fotoğraflarla katılacaklarını, konunun serbest olduğunu,  ancak kadraj, objektiften bakış, ışık ve renk olayının önemli olduğunu kaydetti.

“Yarışmaya son başvuru”

Toplantıda gazete sahipleri ve temsilcileriyle birlikte alınan kararlara göre yarışmacılar, eserlerini, en geç  30 Mayıs 2017 Salı günü saat:15.00’e kadar, JPEG olarak kurumsal elektronik posta adresi  [email protected]  gönderecekler.

“Jüri heyeti kimlerden oluşacak?”

Jüri heyeti, AKÜ Öğretim Üyelerinden fotoğraf alanında bilim insanı Sayın Hayati Ulusoy, Sayfa Dizaynı konusunda AKÜ Öğretim Üyelerinden tasarımcı Doç. Dr. İsmail Nakilcioğlu,  Gazetelerden bir sayfa sekreteri. AKÜ Basın Müdürü Taner Tükelay,  BYEGM  il Müdürü Cemil Paslı,  İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, Afyonkarahisar  Belediyesi Özel Kalem Müdürü Mehmet Savaş’tan oluşacak. Jüri heyeti 2 Haziran Cuma günü Saat:15.00’da toplanarak yarışmacılardan gelen eserleri seçecek.