Spor Kompleksi’nin hizmete girmesi ve mevcut termal otellerle birlikte termal- spor turizminde büyük bir atılım yapan Afyonkarahisar, özellikle yaz kampı dönemlerinde birçok futbol kulübünün tercih ettiği il konumuna geldi.

Futbol kulüplerine konaklama anlamında büyük avantaj sağlayan bölgedeki termal otellerin yanı sıra yaz döneminde ilimizin düşük nem oranına sahip olması da kulüplerin ilimizi tercih etmesinde önemli bir rol oynuyor. Geçen yıl 15 Temmuz kanlı darbe girişimi nedeniyle beklenen ilgiyi göremeyen Spor Kompleksi bu yaz döneminde ise adeta patlama yaptı. Tesis yetkililerinden alınan bilgiye göre, PTT 1. Lig, 2. Lig ve 3. Lig ve yurt dışından gelen kulüplerle birlikte 40’a yakın kulübün Ağustos ayında sona erecek yaz kampı dönemini ilimizde geçireceği öğrenildi.

Bazı kulüplerin kamp programına başladığı, bazı kulüplerin ise rezervasyon yaptırarak önümüzdeki günlerde ilimizde kampa gireceği ifade edildi.  Aralarında Yeni Altındağ, Silivri, Ümraniye, Manisa Belediye Spor gibi takımlar şu anda kamp yaparken Yeşil Bursa, Altındağ Belediye, Silivri, Diyarbakır, Altınordu, Altay ve Keçiörengücü gibi futbol kulüpleri ise rezervasyonlarını şimdiden yaptırdı.

Turnuvaya katılan ve yeni sezon hazırlıkları için kampa giren futbol takımlarının kulüp yöneticileri, teknik adamları ve oyuncuları, yaptıkları her açıklamada ilimizin hazırlık kampı için son derece uygun bir il olduğunu dile getirerek başta spor tesisleri olmak üzere, konakladıkları otellerdeki hizmetlerden ve hava şartlarından son derece memnun olduklarını söylediler.