Vali Yıldırım, Frig Vadisi’nin Afyon ekonomisine henüz bir katkı sağlamadığını belirterek, ‘Biraz daha işi aşa döndürmemiz lazım ki bu çalışmalarımızın bir anlamı olsun’ dedi.

Toplantıya Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayır, Afyonkarahisar İGM Başkanı Salih Sel, Eskişehir İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Yapıcı, Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz ve diğer encümen üyeleri katıldılar.

Afyonkarahisar, Kütahya ve Eskişehir illerini kapsayan Frigya Kültürel Mirasını Koruma ve Kalkınma Birliğinin bölge turizmini artıracak çalışma ve faaliyetleri hakkında konuşma yapan Vali Mustafa Tutulmaz; “Birliğimizin olağan toplantısını yapmak için bir aradayız. Aslında biraz gecikmeli yapıyoruz. Hem bizim buraya yeni gelmiş olmamız, hem de Ağustos ayında Zafer Haftası kutlamalarımız dolayısıyla çok yoğun bir programın üst üste gelmesi nedeniyle bu toplantıyı bugün ancak yapabiliyoruz. Bir taraftan arkadaşlarımızdan brifing aldık, ne yapıyoruz, ne ediyoruz, onları görmeye çalıştık. Bir taraftan da Afyonkarahisar bölümünde yapılanlarla ilgili arkadaşlarımıza talimatlar verdik. Tabii ki bu toplantıdan sonra da İnşallah diğer illerimizde yapılabilen ve bundan sonra yapılabilecek olan çalışmalarla ilgili bilgilendirmelerimize devam etmemiz gerekiyor. İhsaniye Kaymakamlığımızın hazırladığı bir proje var. İhsaniye ilçemiz Frig Vadisinin merkezinde bulunan bir yerimizdir. Burada yapılacakların diğer yerlere de zaman içerisinde yaygınlaştırılabileceğini düşünüyoruz. Tüm bu çalışmaları burada bir değerlendirelim. Daha sonra sosyal medyadan tanıtılması ile ilgili arkadaşlarımızın görüşleri var, onları da değerlendireceğiz” dedi.

Vali Tutulmaz, en önemli hususlardan birisinin de bu bölgenin korunması olduğuna dikkat çekerken,” Bizim bütçemiz ile Kültür Bakanlığının bütçesi de bu bölgeyi korumaya yeterince destek veremiyor. İşte Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu’nun talimatları doğrultusunda bu bölge tabiat parkı olarak ilan edildi. Bu bölgenin tabiat parkı olarak ilanı ile bölgenin en azından belirli bir bölgesinin korunmasına bir destek sağlama amaçlandı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğümüzün yaptıkları veya bundan sonra yapacakları hakkında heyetimize bir bilgilendirme yapılacaktır” dedi.

Konuşmasının son bölümünde toplantı gündemi ile bilgiler veren  Vali Tutulmaz, “Bunun dışında yine arkadaşlarımızın geçmiş yıllardan yapılan işte Travel Turkey İzmir fuarına katılımımız konusunu görüşeceğiz. Ayrıca toplantımızda Eskişehir Frig Vadilerinde yapılan Balon Turları ile Frig Vadileri Ultra Maratonu ile ilgili görüşlerimizi paylaşacağız. Bundan sonraki çalışmalarımız yönünde genel bir değerlendirmeye hep beraber ihtiyacımız var. Bizim bu değerlerimizle ilgili bugüne kadar güzel çalışmalar var, ancak gördüğümüz kadarı ile tanıtılma yönünde yeterince hala işi aşa döndüremediğimizi görüyoruz. Bunu biraz daha işi aşa döndürmemiz lazım ki bu çalışmalarımızın bir anlamı olsun. Bir taraftan tabii ki Kültürel Varlıklarımızı korumamız lazım, korurken de gerçekten bu bölgede yaşayan insanlarımıza iş imkanları yaratmamız lazım. Bunu nasıl yapabiliriz, buna kafa yormamız lazım, yani ayda bir kez veya iki ayda bir kez bir araya geliyoruz ama bunu daha aktif nasıl yapabiliriz, sizlerin tecrübeleriniz ve görüşleriniz ile beraber bunları şekillendirelim. Toplantımızın ilimize ve bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Daha sonra gündemde yer alan konularının görüşülmesiyle toplantı sona erdi.