Bölgesel Amatör Lig’e şampiyonluk parolası ile başlamasına rağmen talihsiz hedefine ulaşamayan ve artık gözünü gelecek sezona çeviren Hisarspor ile Süper Amatör Küme’yi şampiyon bitiren Salar Belediyespor kozlarını 23 Nisan Pazar günü saat 15.00’te oynanacak maçta paylaşacak. Hisarspor’un ardından spor camiasının tüm dikkatlerini üzerine çeken maçtan galibiyetle ayrılan takım yeni sezonda Afyon’u BAL Ligi’nde temsil etme hakkı kazanacak.
BAL Ligi’ne katılacak takımı belirleyecek maçın oynanacağı tarihin belirlenmesi için iki kulübün yöneticileri bir araya geldi.

TARİH BELİRLENDİ

Amatör Liglerde 50’den az takımı olduğu için bu sezon Hisarspor’un şampiyon olamaması nedeniyle Amatör Ligde başaralı bir sezonun ardından şampiyonluğa ulaşan Salar Belediyespor ile karşılaşacak olan Hisarspor’un hedeflerini Asbaşkan Abdullah Zeybek bir kez daha hedeflerini dile getirdi Futbol İl Temsilcisi Mustafa Türkmen,  Salar Belediyespor Kulüp yönetcisi Nurettin Baştürk ile birlikte, play-out maçının oynayacağı günün belirlendiği toplantıda gelecek sezon öncesinde de şampiyonluk hedeflediklerini söyledi. Salar’ın da Afyonkarahisar’ın takımı olduğunu, şampiyon olmaları durumunda onların da yolunu açacaklarını belirten Zeybek, “Ancak futbolda biraz da şans olacak. Biz şampiyonluk için her şeyi yaptık ama olmadı. Eğer şampiyon olsaydık Salar Belediyespor lige direkt olarak çıkacaktı. Gerçekten üzgünüz” dedi.

İKİSİ DE BİZİM TAKIMIMIZ

Salar Belediyespor Kulübü yöneticisi Nurettin Baştürk de kendilerinin de büyük üzüntü yaşadığını ancak yapılacak bir şeyin olmadığını söyledi. Bu sezon çok iyi bir çizgi yakaladıklarını, önemli rekorlar kırarak ligi tamamladıklarına dikkat çeken Baştürk, “Afyon’a, bize yakışan bir play-ouut maçı oynayacağız. Şölen havasında, izleyenlerin gerçekten sevk alacağı bir maç izlettirmek en büyük isteğimiz ve dileğimiz. İki takım da bizim takımımız. Tabii Hisarspor hem kadro yapısı itibariyle, hem de tecrübe olarak bizim takımdan iyi bir ekip. Biz çıkıp elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Hak edenin kazanacağı ancak sonucunda dostlukların baki kalacağı bir maç oynamak istiyoruz” dedi.