Mahrem imamların tutuklanmasıyla birlikte FETÖ soruşturmasında önemli bir noktaya gelindiğini söyledi

Son bir haftada yapılan çalışmaları değerlendirmek üzere basın mensupları ile bir araya gelen AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven konuşmasının başında 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün babası Ahmet Hamdi Gül’ün vefat haberiyle üzüldüklerini belirtti. Merhum Ahmet Hamdi Gül’e Allah’tan rahmet dileyen Yurdunuseven, Gül ailesine de başsağlığı diledi.

“AVRUPA VE ALMANYA FETÖ’CÜLERE SAHİP ÇIKIYOR”

Ülke gündemine ilişkin açıklamalarda da bulunan AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven; “Bildiğiniz gibi FETÖ soruşturması kapsamında çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Son olarak yapılan çalışmalarla önemli bir noktaya gelindiği kanaatindeyim. Mahrem imamlar dediğimiz bugüne kadar kendisini gizlemiş bir sürü imam alınan bilgiler ve ifadeler neticesinde yapılan çalışmalar sonucunda yavaş yavaş toplanmaya başladı. Bize gelen son bilgiler içerisinde de Afyonkarahisar’da da 16 tane mahrem imamın tutuklandığını biliyoruz. Yine maalesef Avrupa ve diğer tüm ülkelerde FETÖ’cüler çok ciddi manada kendilerini saklamak için sığınmaya başladılar. Bu konuda özellikle Almanya, FETÖ’cülerin sığınma ve barınmasını sağlıyor” dedi.

“CHP İSNAT ETTİKLERİNİ KENDİ İÇİNDE YAŞIYOR”

16 Nisan’da gerçekleştirilen halk oylaması öncesi ve sonrasında CHP’li isimlerin, AK Parti ile ilgili ithamlar ve iftiralarda bulunduğunu belirten AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven gelinen noktada CHP’nin ithamlarının kendi içlerinde olduğunu söyledi. Yurdunuseven; Özellikle halk oylaması öncesinde ve sonrasında AK parti hakkında ithamlarda ve isnatlarda bulunan CHP’nin gelinen noktada ithamda bulunduğu konuların aslında kendi içlerinde olduğunun net olarak görüldüğü kanaatindeyim. Dün sevkler vardı bugün de parti meclisinde alınan kararın bazı üyelikler ve belediye başkanlıklarının birilerine özel bilgi verilerek alındığı bilgisi gazetelere yansıdı. Ben CHP’nin geldiği bu noktayı halkımızın takdirine bırakıyorum. Kim demokratmış? Kim demokratikmiş? Kimler ne yapıyormuş biraz daha baksınlar kendiişlerini kendi hesaplarını yapsınlar” diye konuştu.

“KUDÜS’TE EZANIN SUSMAYACAĞININ GARANTİSİ TÜRKİYE’DİR”

Türkiye ve Müslümanlar için Kudüs’ün öneminin büyük olduğuna da değinen AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven; “Kudüs bizim çok önemli bir yerdir. Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi Kudüs’te hiçbir şekilde ezan susmayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti de bunu inşallah garantörü olarak deklare etmiştir ve garantisini vermiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız da Kudüs konusunun takipçisidir. Biz Kudüs’e manevi olarak çok büyük önem veriyoruz hem de bizim için çok değerli olan mescitlerimizden bir tanesidir. İnşallah Kudüs’te ezan susmayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti toprakları içerisinde de bayrağımız inmeyecek, ezanımız susmayacaktır” dedi.

“MECLİSTEN KARAR ÇIKARCA CUMHURBAŞKANI ONAYLAYACAKTIR”

MHP grup toplantısında gündeme gelen idam cezasının yeniden uygulanması yönünde yeni yasa hazırlanması teklifini de değerlendiren AK parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven; “İdam cezası ile ilgili MHP Grup Toplantısı’nda görüşler ortaya kondu. Mevcut hükümet ve meclis 2019 yılına kadar görevini sürdürecektir. Bu süre zarfında mecliste bu yönde bir kanun tasarısı hazırlanır ise Cumhurbaşkanımızın destek vereceğini daha önce açıkladığını da biliyoruz. Ben şahsi fikrimi daha önce de belirtmiştim özellikle terör suçları ve cinsel suçlarda idam cezasının uygulanması taraftarıyım. Fikirler elbette oabilir ancak kararı verecek olan TBMM ve görevi başında olan milletvekilleridir. Meclisten bu yönde karar çıkması halinde Cumhurbaşkanımız da bu kararı onaylayacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

“YARGILAMALARIN ADİL YÜRÜTÜLDÜĞÜ KANAATİNDEYİM”

Bir gazetecinin FETÖ soruşturmalarının adil yürütülüp yürütülmediğine ilişkin sorusuna da yanıt veren Başkan Yurdunuseven; “Yargılamaların adil bir şekilde yürütüldüğü kanaatindeyim ancak zaman zaman hukuk hataları da olabiliyor. Yapılan hatalarda fark ediliyor ve sabah serbest bırakılanlar öğleden sonra savcılık talimatı ile yeniden gözaltına alınanlar ve tutuklananlar var. Bizim her zaman söylediğimiz şey hata yapmamak derdindeyiz. Demokratik bir ülkede yaşıyoruz ve adaletin öncelikli olması gerektiği bir ülkede öncelikli olarak adaletli davranmamız gerekiyor. Yürütülen yargılama süreçlerinde de ben adaletli davranıldığı kanaatindeyim. Sadece FETÖ soruşturması ile ilgili olarak söylemiyorum diğer konularda da hukukta yanlışlar olabilir ama mutlaka üst mercilerden dönüp gelecektir. Önemli olan hata yapmamaktır bu konuda da hata yapmamak için eminim ki gayret ediliyor” ifadelerine yer verdi.