Hakim karşısına çıkan 7 tutuklu sanıktan biri 5 yıl hapis cezası ile cezalandırılıp tahliye edilirken, Ahmet Aşık isimli bir sanığın ise çalıştığı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesindeki kurumlarda sahte sınav sonuç belgesi ile de görev yaptığı iddia edildi.

Kentte FETÖ davalarına Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmalar ile devam edildi. 7 sanık “Silahlı terör örgütü üyeliği” suçlamasıyla hakim karşısına çıktı. Tutuklu sanıklardan Abdullah Ç., Ahmet Aşık, Abdurrahman Koçak, Mehmet Erpolat, Mehmet Tetik, Muhammed Hatipoğlu, ve Nevzat Balkoca’nın davaları tek tek görüldü. Duruşmalara sanıklar ile birlikte avukatları ve yakınları da katıldı. Sanıklardan Abdullah Ç., yaptığı son savunmasının ardından mahkeme heyeti tarafından 5 yıl hapis cezası ile cezalandırılarak tahliye edildi.

Sahte sınav sonuç belgesi ile devlet kurumunda çalışmış!

Hakim karşısına çıkan ve savunma yapan sanıklardan dikkat çeken isimlerden birisi ise örgütün Afyonkarahisar’daki astsubaylardan sorumlu olduğu ve sahte sınav sonuç belgesi ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde ki kurumlarda çalıştığı iddia edilen Ahmet Aşık oldu. Davada tanık olarak dinlenen ve Aşık ile bağlantısı olduğunu öne süren M.B., isimli şahıs, Aşık’ın askeri okuldan mezun olduktan sonra kendisi ile bağlantıya geçtiğini ve cep telefonuna da örgütün mesajlaşma programı olan “ByLock”u yine Aşık’ın yüklediğini iddia etti. M.B., ayrıca Aşık’ın kendisine ankesörlü telefonlar üzerinden haberleştiğini de kaydetti. M.B., ayrıca Aşık’ın kendisini sohbet toplantılarına da çağırdığını ancak kendisinin gitmediğini söyledi.

Öte yandan, Aşık’ın çalıştığı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde ki kurumlarda sahte sınav sonuç belgesi ile de görev yaptığı iddia edildi.

Hakim karşısına çıkan sanıkların duruşmaları Aralık ayına ertelendi.