Sandıklı Belediye Meclis toplantısı Belediye Başkanı Mustafa Çöl başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda alınan karar doğrultusunda aslen Sandıklılı olan ve FETÖ firarisi olan Şerif Ali Tekalan, hemşehrilikten çıkarıldı. Karar hakkında açıklama yapan Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl,  Cumhuriyetin kazanıldığı topraklarda böyle vatan haininin çıkmasının üzüntü verici olduğunu söyledi.

Başkan Çöl, "Şubat ayı meclisimizde Sandıklı'mızla ilgili bir çok konuyu ele aldıktan sonra, 15 Temmuz darbe sürecinden sonra ülkemize büyük ihanet gösteren FETÖ terör örgütü ile ilgili olarak ve FETÖ terör örgütü arananlar listesinde bulunan eski Fatih Üniversitesi Rektörü ve ilçemiz Ürküt köyü nüfusuna bağlı Şeref Ali Tekalan’nın Belediye Meclis üyelerimizin oy birliği ile Sandıklı'daki hemşehriliğinden çıkarılması için oy birliği ile karar alınmıştır." dedi.

Böyle vatan hainlerinlerinin ve ülkemize ihanet eden terör örgütlerinin Cumhuriyetin kazanıldığı bu kadim topraklarda bulunmasından utanç duyduklarını ifade eden Çöl, şöyle konuştu: "Bu yüzden hemşehrilikten çıkarılmasına karar verilmiştir. Malum olduğu üzere FETÖ terör örgütünün ihanet şebekelerinin işbirliği ile Kayseri’deki patlamada gazi olan yine Ürküt köyünden olan Kayahan Uluhan kardeşimiz, nasıl cefakar, fedekar Türk milletinin en kadim insanı olarak gazi olduysa, yine aynı yerden kütüğü bulunan şahısta vatan haini olarak çıkabilmektedir. Gazimizi başımızın üstünde taşırken, bu vatan hainini de hemşehrilikten atıyoruz. Bunların ilçemize, beldemize, ilimize, ülkemize girecek yüzleri kalmamıştır. Cenab-ı Allah, ülkemizi, devletimizi, milletimizi, dirliğimizi birliğimizi, bozmasın. İnşallah bu terör örgütlerine de fırsat vermesin."