Oluşan müzik, şiir ve kitapçığın yer aldığı albüm hazırlanıyor.

Ürer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fatih Sultan Mehmet'in "Avni" mahlasıyla divan şiirleri yazmış bir hükümdar olduğunu hatırlattı.

Yaptığı incelemelerde Fatih Sultan Mehmet'in birkaç şiirinin 13 bestede kullanıldığını fark ettiğini anlatan Ürer, "Biz de 'Neden Fatih'e ait bir albüm olmasın?' diye düşündük. Sultan Mehmet Han'a ait şiirlerden albümde yer alabilecek olanları seçerek, 10 yeni beste yaptırdık." dedi.

Hazırladıkları projeyi Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğüne de sunduklarını belirten Ürer, şöyle devam etti:

"Kültür ve Turizm Bakanımız Nabi Avcı ile Genel Müdürümüz Dinçer Ateş uygun gördü ve proje onaylandı. Şu anda solistler besteleri okudu ve CD'miz neredeyse hazır. Aynı şekilde bu CD tek başına olmasın diye düşünerek Fatih'in sanata ve sanatçıya verdiği değeri, sanat anlayışını içeren bir de kitapçık yazdık. Bu kitapçığın bir köşesinde şarkı CD'miz olacak."

Türkiye ve Bosna Hersek'te tanıtımı yapılacak

Ürer, Fatih Sultan Mehmet'in besteye uygun olmayan çok değerli şiirlerinin de sözlü olarak albümde yer almasını istediklerini aktardı.

Bu eserlere de bir şiir CD'si olarak albümde yer vereceklerini ifade eden Ürer, "Şiirlerle ilgili çalışmalar da devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da bu şiirlerden birini okumasını çok arzu ediyoruz." diye konuştu.

Albüm tamamlandığında tanıtım konserini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapmayı istediklerini vurgulayan Ürer, "Ayrıca yurt dışında Saraybosna ve Mostar'da tanıtım konserleri yapmayı planlıyoruz. Bu konserlerde şarkı ve şiir CD'leri ile kitapçıktan oluşan albümümüz dinleyicilere ücretsiz olarak dağıtılacak." ifadelerini kullandı.

Ürer, kitapçığın Türkçe, Boşnakça ve İngilizce olmak üzere üç dilde hazırlandığını sözlerine ekledi.