Üst üste yaşanan olumsuz olaylardan dolayı adeta faciadan dönülürken, kopan elektrik telinde şans eseri akımın bulunmaması ise adeta felaketi önledi.

Olay, Afyonkarahisar-Ankara karayolu Akcin Mahallesi yakınlarından meydana geldi. İddiaya göre, göre, bölgede hafriyat döken bir kamyonun dorsesi alçak gerilim hatlarına temas edince yaşanan şase sonrası düşen kıvılcımlardan boş arazideki otlar tutuştu. Temas ettiği kablolardan kurtulmak isteyen kamyon sürücüsü manevra yapınca bu defa açık haldeki dorse yüksek gerilim hatlarına temas edip kablolardan birisini kopardı. Kopan ve yola sarkan kablodan şans eseri akım geçmemesi ilk facianın önüne geçerken bu sırada olay yerinden geçen ve sarkan kabloya çarpmak istemeyen 03 PH 360,  06 GZL 98 plakalı otomobiller kaza yaparak bir birlerine girdi. Olayın ardından çevredekilerin haber vermesi ile bölgeye çok sayıda polis, itfaiye ve elektrik dağıtım şirketi ekipleri sevk edildi.

KARAYOLUNDA TRAFİK YAKLAŞIK 10 DAKİKA DURDU

Üst üste yaşanan olumsuz olaydan dolayı karayolunun bir yönü yaklaşık 10 dakika trafiğe kapalı kalırken, bölgeye gelen polis ekipleri sarkan kablolardan dolayı ilk etapta trafiği tır, kamyon ve otobüs dışındaki araçlara açtı. Sonrasında elektrik dağıtım şirketi ekiplerinin kopan ve akımın geçmediği kabloyu yoldan kaldırması ile trafik normal seyrine döndü. Yangının çıktığı araziye de itfaiye ekipleri müdahale ederek yangını söndürdü. Olayın ardından polis tarafından çok yönlü inceleme başlatıldı. >> MEVLÜT TINAS