16 Nisan’da yapılacak olan referandumun sonuçlarının ülkeye hayırlar getirmesini dileyen Başkan Çoker, referandumda girecek 9 partiden birinin kendi partilerinin olduğunu söyledi. “Evet oyu için çalışacağız” diyen Çoker: “Biz diğer siyasi partilerden farklıyız.  Farklı olduğumuzu kurulduğumuz günden bugüne kadar hem söylüyoruz hem de milletimiz için farklı şeyler yapıyoruz. Biz önceliği her zaman vatan, millet ve bayrağa gösteren bir partiyiz. Karar merciimiz merkez yürütme kurulu ve divan en son toplantıda Büyük Birlik Parti’si olarak bu referandumda evet diyeceğimizi sayın genel başkan açıkladı. Biz de genel başkanımızın açıkladığı kararın arkasındayız. Evet, çıkması içinde biz elimizden gelen her türlü çalışmayı yapmanın gayretindeyiz” dedi. 

“Beraber çalışma yapmayacağız”

Büyük Birlik Partisi’nin yapısının belli olduğunu ifade eden Çoker, Afyonkarahisar’da, ilçelerde ve beldelerde destek çalışması yapacaklarını ifade etti. Çoker şöyle konuştu: “Bizim yıllardır süre gelen serzenişlerimizi hiçbir iktidar duymadı. Büyük Birlik Parti’sinin aman aman MHP, CHP veya AK Parti gibi büyük çapta çalışma yapabilecek bir pozisyonu yok. Ama biz elimizden geldiği kadar ilçe ve belde başkanlarımızla kendi adımıza bir çalışma yapacağız. Beraber bir çalışma yapmayacağız. Genel merkezimizde öyle karar aldık. Biz de Afyonkarahisar’da kendi adımıza bir takım çalışma yapacağız.” 

“Yüzde 100 kimseyi memnun edemezsiniz”

Patimizin aldığı karardan memnun olmayan teşkilat mensuplarının olabileceğini ifade eden Çoker sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz her ne kadar istişareyi tam anlamıyla işletmeye çalışan siyasi bir parti olmamıza rağmen bu karardan memnun olmayan arkadaşlarımızda olabilir veya memnun olmayan İl başkanlarımızda olabilir. Bu durum kamuoyunda Büyük Birlik Partisi’nde çatlak varmış gibi ya da ‘hayır’ diyenler çoğunluktaymış gibi bir durum ortaya çıkardı. Şuanda algı operasyonu yapılıyor. Şimdi yüzde 100 kimseyi memnun edemezsiniz. İktidar olsanız da, muhalefet olsanız da bir siyasi yapıda olsanız da bütün arkadaşlarınızın hepsini memnun etme şansınız yok. Biz bu süreçte sayın genel başkanın açıklamış olduğu kararın arkasında bütün il başkanlarının durması gerektiğini düşünüyoruz. Eğer duramıyorsa veya farklı düşünüyorsa bunu saygı çerçevesinde 16 Nisanda yapılacak olan referandum sürecini birlik ve beraberlik içerisinde geçirmememizi ben bütün arkadaşlarımıza tavsiye ediyorum.” 

“17 Nisan’dan sonra yine yüz yüze bakacağız”

Millet ne karar verirse ona saygı duyulması gerektiğini ifade eden Çoker, siyasi parti liderlerine referandum sürecinde büyük görev düştüğünü söyledi. Çoker şöyle konuştu: “Sayın cumhurbaşkanı ve başbakana, Sayın Kılıçdaroğlu’na ve Devlet Bahçeli’ye ve siyasi partilerin liderlerine çok iş düşüyor. Biraz daha toplumun gerilmesini önleyecek biraz daha ortamı yumuşatacak açıklamaların yapılması bekleniyor. Biz kardeşiz bizim bizden başka dostumuz yok. Dalyasıyla milletimiz ne karar verirse saygı duymak lazım. Çünkü 17 Nisan’da yine yüz yüze bakacağız.”