Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Abdullah Çelik, 1 Temmuz’da kapatılacak etüt ve kurs merkezlerinin durumunu Anahaber Gazetesine değerlendirdi.

Çelik, sürecin dershanelerle başladığını dile getirerek, şöyle konuştu:

“Milli Eğitim Bakanlığımıza alternatif olarak dershaneler, etüt ve kurs merkezleri varlığını devam ettiriyordu. Öğrencilerimiz bir üst eğitim kurumuna geçebilmek için buralardan destek alıyorlardı. Özellikle dershanelere yoğun bir talep vardı. Geçtiğimiz yıl dershaneler kapatılmıştı. Ve etüt ve kurs merkezlerine dönüştürülmüştü. Bu merkezlerde 1 Temmuz’dan itibaren kapatılıyor. Bunun eğitim öğretim açısından faydası çok büyük olacak inşallah.”

“MEB okullarının önemi arttı”

Milli Eğitim Bakanlığı ülkemizdeki bütün öğrencilerin eğitim ve öğretimiyle yükümlüdür’ diyen Çelik, dolayısıyla Bakanlığa alternatif eğitim kurumlarının çıkması öğrencilerin ve velilerin bakış açılarını değiştirdiğini kaydetti.
Çelik, dershaneler yüzünden okulların anlamı iyiden iyiye azatlığını aktararak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Öğrenciler okulda görmek istemediği ve önem vermediği dersleri dershaneler ve etüt merkezlerinden para karşılığında alıyordu. Şimdi dershanelerle başlayıp, etüt ve kurs merkezleriyle devam eden yerler kapatılınca Milli Eğitim Bakanlığımızın okullarının önemi arttı. Öğrencilerimiz okullarımıza artık daha fazla değer verecekler. Okullarındaki derslerini daha iyi takip edecekler. Bunun yanında okullarımızda yine öğrencilerimize yönelik destekleme kursları da açıyor. Hafta içi ve hafta sonu günlerde öğretmenlerimiz bünyesinde bu destekleme kursları yürütülüyor. Bu çalışmalarla da öğrencileri sınavlara hazırlamış oluyorlar. Açılan kurslarda maddi açıdan da öğretmenlerimize katkı sağlıyor.”

“MEB öğrencileri en iyi şekilde sınavlara hazırlayacak”

Etüt ve kurs merkezlerinin kapatılmasıyla öğrencilerimiz hakkında herhangi bir olumsuzluk yaşanacağı kanaatinde olmadığına değinen Çelik, MEB okullarının öğrencileri sınavlara en iyi şekilde hazırlayacağını söyledi.

Destekleme ve yetiştirme kurslarının alt yapısının önceden hazırlandığını ifade eden Çelik, şu değerlendirmede bulundu:

“MEB okullarında yaklaşık iki yıldır destekleme ve yetiştirme kursları yapılıyor. Talep eden öğrenciler bu kurslara katılıp, takviye dersler alıyor. Bu alınan eğitimlerde öğrencilere sınavlarında ciddi katkılar sunuyor. Bundan dolayı etüt ve kurs merkezlerinin kapatılması okulun önem kazanması açısından olumlu bir gelişme olarak değerlendiriyoruz. Ve bunu destekliyoruz.” diye konuştu.

Çelik, Belediyelerin sosyal etkinlik merkezi şeklinde öğrencilere hizmet vermesini de olumlu karşıladıklarını fakat eğitimci istihdamı noktasında alt yapısının uygun olması gerektiğini sözlerini ekledi.