ÇORUM (AA) - Çorum'da, hükümlülerin topluma yeniden kazandırılmaları ve meslek edinme çalışmaları kapsamında, Türkiye İş Kurumu'ndan (İŞKUR) hibe desteği alan 26 yaşındaki eski hükümlü, kendi iş yerini açtı.

Bir süre cezaevinde yattıktan sonra denetimli serbestlik şartıyla tahliye edilen ve kalan cezasını, kamu hizmetinde çalışarak çeken Selami Dündar'ın, kendi iş yerini açmak için Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Koruma Kurulu Başkanlığına yaptığı yardım talebi kabul edildi.

Dündar'ın talebi doğrultusunda, Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce hazırlanan proje, "Engelli ve Eski Hükümlülere Kendi İşini Kurma Projesi" kapsamında değerlendirilmesi için İŞKUR'a sunuldu. Cezaevine girmeden önce sıhhi tesisatçılık yapan Dündar, projesinin onaylanmasının ardından, dükkanını açarak kendi işinin sahibi oldu.

Dündar'ın iş yerinini açılışını, Çorum Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül ile Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Koruma Kurulu üyeleri yaptı. Açılışta, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Koruma Kurulu üyelerinden Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, İl Müftüsü Ahmet Akın, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yahya Çoban, İŞKUR İl Müdürü Ali Şahan ile Çorum Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş yer aldı.

Dündar'ı tebrik eden Yurdagül ve beraberindekiler, projenin diğer hükümlülere de örnek olmasını diledi.


- Yurdagül: "3 proje onaylandı, 11 proje değerlendiriliyor"

Yurdagül, gazetecilere yaptığı açıklamada, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Koruma Kurulunun, "Engelli ve Eski Hükümlülere Kendi İşini Kurma Projesi" kapsamında, bugüne kadar üç projeye onay verdiğini, 11 projeyle ilgili değerlendirmenin de devam ettiğini söyledi.

Ceza infaz sistemi ile herhangi bir sebeple hürriyetinden mahrum kalmış kişilerin, sonraki hayatlarında topluma faydalı birey yapılmasının amaçlandığını anlatan Yurdagül, "Bu hükümlümüz de kendi iş yerini açmak için müracaatta bulundu. İş yerinin açılması için gereken maliyetin üçte ikisini İŞKUR, kalanını da iş yeri sahibi sağladı. Kendisine hayırlı, bereketli kazançlar diliyoruz." dedi.

Eski hükümlülerin projeden haberdar olmasıyla başvuruların arttığını dile getiren Yurdagül, "Bugüne kadar Koruma Kurulu Başkanlığına yapılan hiçbir müracaatı boş çevirmedik. Bu tip projelerle ilgili herhangi bir sayı sınırlaması yok. Başvuru yapan herkese cevap verecek potansiyelimiz var. Devletimiz bu konuda kurumlarıyla güçlü bir yapıya sahip." diye konuştu.


- "Bir yıl iş aradım, bulamayınca projeye başvurdum"

Kendi iş yerini açan Dündar da, cezasının tamamlanmasının ardından bir yıl iş aradığını ancak sabıka kaydından dolayı kimsenin iş vermediğini söyledi.

Proje hazırlayarak İŞKUR'dan yaklaşık 22 bin lira hibe desteği kazandığını ve kendi iş yerinin sahibi olduğunu belirten Dündar, destek verenlere teşekkür etti.

Eski Hükümlü, İşkur Desteğiyle Tesisatçı Dükkanı Açtı

Eski Hükümlü, İşkur Desteğiyle Tesisatçı Dükkanı Açtı

Eski Hükümlü, İşkur Desteğiyle Tesisatçı Dükkanı Açtı