Bu merasimlerde orman köylülerine gelir getirici tür ve Orköy sertifikası verecek olan Prof. Dr. Veysel Eroğlu ayrıca Dazkırı’daki merasimde Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapımı planlanan Dazkırı Hisaralan Barajı’nın temelini atacak.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’da düzenleyeceği merasimlerle Orman Genel Müdürlüğü’nün (OGM) orman köylülerini desteklemek maksadıyla uygulamaya koyduğu gelir getirici tür ağaçlandırma projesi kapsamındaki sertifikaları kurayla köylülere dağıtacak. Gelir getirici tür ağaçlandırması çerçevesinde OGM, bozuk orman alanlarını gelir getirici türlerden badem, ceviz, zeytin gibi fidanlarla ağaçlandırıyor. Bakımını da 3 yıl boyunca yapıyor ve en yakın köy ya da mahallede oturan vatandaşlara 49 yıllığına kurayla dağıtıyor. Yani bakımını ve dikimini OGM yapıyor, gelirini ise orman köylüsü kullanıyor. Ayrıca bu merasimlerde süt koyunculuğu, besi sığırcılığı, arıcılık gibi çeşitli alanlarda kredi desteği sağlayacak sertifikalarda dağıtılacak.

Dazkırı Hisaralan Barajı’nın temeli atılıyor

Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 19 Mart Pazar günü ilk merasimini saat 11.30’da Evciler Belediye Kültür Salonu’nda gerçekleştirecek. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu buradaki merasimde 11 aileye Orköy sertifikası verecek. Daha sonra Dazkırı’ya geçecek olan Prof. Dr. Eroğlu saat 13.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek merasimde DSİ tarafından inşa edilecek 15 milyon lira yatırım bedelli Hisaralan Barajı’nın temelini atacak. Ayrıca 5 aileye gelir getirici tür, 9 aileye ise Orköy sertifikası verecek.

Dazkırı’nın ardından Başmakçı’ya geçecek olan Prof. Dr. Veysel Eroğlu saat 15.00’da Pazar Yeri’nde düzenlenecek sertifika dağıtım merasiminde 5 aileye gelir getirici tür, 16 aileye ise Orköy sertifikası verecek. Son olarak 16.30’da Dinar Park Ala Toplantı Salonu’nda düzenlenecek sertifika dağıtım merasimine iştirak edecek olan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, burada ise 5 aileye gelir getirici tür, 15 aileye ise Orköy Sertifikası verecek.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ayrıca bu 4 ilçede “Okullar Hayat Bulsun Projesi” kapsamında toplam 11 bin 500 adet fidanı toprakla buluşturacak.