Prof. Dr. Veysel Eroğlu ilçe programları kapsamında Sultandağı, Sandıklı ve Hocalar’da Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek olan 18 adet tesisin temelini atacak.

Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 8 Nisan Cumartesi günü sırasıyla Afyonkarahisar’ın Sultandağı, Sandıklı ve Hocalar İlçelerinde düzenlenecek toplu temel atma merasimleri ile 211 milyon lira yatırım bedelli 18 adet tesisin temelini atacak.
    
 211 Milyon TL’lik 18 Tesis

Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 8 Nisan Cumartesi günü ilk olarak saat 10.30’da Sultandağı Anıt Meydanı’nda düzenlenecek toplu temel atma merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek Sultandağı Dereçine Regülatörü ve Sulaması, 2 adet taşkın koruma tesisi ile OGM tarafından yapılacak 1 adet tesisin temelini atacak. Daha sonra Sandıklı’ya geçecek olan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, saat 13.30’da Belediye Önü’nde düzenlenecek toplu temel atma merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek Ekinhisar Göleti, Eşören Barajı, Sandıklı İlçesi İçmesuyu Tesisleri ile 2 adet taşkın koruma tesisinin temelini atacak. Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu aynı merasimde OGM tarafından yapılacak 1 adet tesis ve DKMP tarafından tesis edilecek 1 adet tesisin de temelini atacak. 

Ayrıca ilçede düzenlenecek merasimde Sandıklı Belediyesi tarafından inşa edilecek Bedesten Projesi’nin temeli atılacak. Yine canlı bağlantı yoluyla İzmir-Yiğitler Barajı’nın da temel atma merasimi gerçekleştirilecek. 

Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu son olarak saat 15.30’da Hocalar İlçe Meydanı’nda düzenlenecek merasimde DSİ tarafından inşa edilecek Uluköy Barajı, Hocalar İlçesi İçmesuyu Tesisleri, 2 adet taşkın koruma tesisi ile OGM tarafından yapılacak 1 adet tesisin temelini atacak.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Eroğlu, Afyonkarahisar’da düzenlenecek bu üç merasimde orman köylülerinin kalkındırılması maksadıyla 30 aileye gelir getirici tür, 13 aileye Orköy sertifikası ve 6 köye yangın söndürme tankeri verilecek. Ayrıca ceviz, badem, zerdali ve sedir türlerinden oluşan toplam 9 bin adet fidanı vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtacak.

29 Milyon metreküp su depolanacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından temeli atılacak tesisler ile bin dekar zirai arazi sulamaya açılacak. 29 milyon metreküp su depolanacak. Hocalar ve Sandıklı İlçelerine günde 12 bin metreküp içme suyu sağlanacak. 2 ilçe merkezi ve 4 yerleşim yeri taşkın zararlarından korunacak. Ayrıca Yiğitler Barajı ile Kemalpaşa İlçesine yılda 16,12 milyon metreküp su temin edilecek.