Orman Genel Müdürlüğü’nün (OGM) orman köylüsüne yönelik ekonomik maksatlı gelir getirici projelerde kredi ve hibe desteğinde bulunduğunu belirten Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Yapılan desteklemelerle orman köylüsünün gelir seviyesini artırmayı, orman ile halk ilişkilerini iyileştirmeyi,  ormanlar üzerindeki baskıyı azaltmayı ve ormanların sürdürülebilir yönetimini sağlamayı hedefliyoruz. Yürüttüğümüz çalışmalarla orman köylümüzün yüzünü güldürmeye devam edeceğiz” dedi.

2016’da 12 Bin 309 aileye destek verildi

Bakanlık hayata geçirdikleri projelerle orman köylüsüne destek olduklarını ifade eden Prof. Dr. Eroğlu “Or- Köy kredileri çok değişik alanlarda verilebiliyor. Ama köylülerimiz tarafından en çok süt sığırcılığı, süt koyunculuğu, fenni arıcılık ve güneş enerjisi kredileri talep görüyor. Bu çerçevede 2016 yılında 12 bin 309 aileye 150 milyon liralık destek verdik” değerlendirmesinde bulundu.

Orman köylerinde yaşayan vatandaşlara desteklerinin 2016 yılı ile sınırlı kalmadığını belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Son 14 yılda farklı alanlarda 194 bin 970 aile ve kooperatife yaklaşık 1 milyar 240 milyon liralık kredi desteği sağladık. 2017 yılı için de planlamalarımızı tamamladık. 2017 yılında 10 bin 690 aileye 120 milyon lira tutarında kredi desteği vermeyi hedefliyoruz” açıklamasını yaptı.

“Orman köylülerine desteğimiz artarak devam edecek”

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Biz her zaman orman köylümüzün yanında olduk bundan sonrada böyle olacak. Orman köylüleri bizim hasmımız değil hışmımızdır. 177 yıllık geçmişi olan orman teşkilatımız her zaman olduğu gibi bugünde orman köylüsünün yanında yer alıyor. Orman köylülerine desteğimiz artarak devam edecek” ifade etti.

“Rutin projelerinin yanı sıra her yıl köylünün talep ve istekleri doğrultusunda bölgelerden gelen uygulanabilir ve ekonomik getirisi yüksek olacak türden birtakım projeleri de hayata geçiriyoruz” diyen Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Orman köylüsünün ekonomik gücünü artırmak ve kalkınmalarına katkıda bulunmak için desteklerimiz artarak devam edecek. Orman köylüleri bizim hasmımız değil hısmımızdır. 177 yıllık geçmişi olan orman teşkilatımız her zaman olduğu gibi orman köylüsünün yanında yer alacak” diyerek sözlerini tamamladı.