Basına kapalı olarak Belediye Sosyal tesislerinde gerçekleştirilen ‘Muhtarlarla Buluşma’ toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Eroğlu, gündeme dair açıklamalarda bulundu. 

“1915 yılında büyük bir zafere imza atıldı”

Çanakkale Deniz Zaferi’nin önemine değinen Bakan Eroğlu, kahraman ordunun 1915 yılında büyük bir zafer imza attığını söyledi. Bakan Eroğlu şunları kaydetti: “Seyit Onbaşı orada kendi ağırlığından 5-6 kat ağırlığında bir gülleyi topa yerleştirdi ve attığı zaman düşman harp gemisinin bacasından aşağı indi ve batırdı. Neticede Allah razı olsun bu kahramanlar büyük bir zafere imzasını attı. Bu aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında bir adımdı. Çünkü milletimizin böyle bir zafere ihtiyacı vardı. Bütün millet orada genç yaşta, kınalı kuzular bir destan yazdı, ‘Çanakkale Geçilmez Destanı’nı. Dolayısı ile ben 18 Mart Çanakkale deniz Zaferi’nin yıl dönümünü kutluyorum.”

“Canlarını feda eden bütün kahramanların ruhu şad olsun”

‘Bu vatan, bu bayrak için canlarını seve seve feda eden bütün kahramanların ruhu şad olsun’ diyen Bakan Eroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “1071’den günümüze kadar bu vatan, bu bayrak için canlarını seve seve feda eden bütün kahramanlarında ruhu şad olsun. Onlara vatan ve millet minnettardır. Allah onlardan razı olsun. Milletimiz 15 Temmuzda da bir başka Çanakkale Destanını yazdı. Alçak Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) karşı göğüslerini siper edip vücutları ile tanklara karşı koydular. Dolayısı ile bu FETÖ alçak terör örgütü muvaffak olamadı. Şu anda kahraman ordumuz Fırat Kalkanı operasyonunda hain PKK, PYD, DEAŞ gibi eksi 35 derece sıcaklıkta mücadele ediyor ve onları inlerinde vuruyor. Gerek Fırat Kalkanı operasyonunda, gerekse de teröristlere karşı verilen mücadele de şehit düşen bütün kahramanlarımızın ruhları şad olsun.”

“Afyonkarahisarlılar Cumhurbaşkanımızı coşku ile karşıladı”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Afyonkarahisar’da gerçekleştirdiği açılış törenine de değinen Bakan Eroğlu, "Dünya lideri Cumhurbaşkanımızın Afyonkarahisar’a geldiği zaman basın mensupları çok büyük gayret gösterdiniz. Muhteşem bir karşılama vardı bütün Afyonkarahisarlılara gönülden teşekkür ediyorum. Afyonkarahisarlılar Cumhurbaşkanımızı coşku ile karşıladı. Sadece alanda değil Cumhurbaşkanımız Askeri Havaalanına gidene kadar bütün yollar adeta insanla doluydu. Dolayısı ile Cumhurbaşkanımız gerçekten çok memnun ayrıldı. Tabi aynı zamanda değerli Cumhurbaşkanımız buraya eli boş gelmedi. 275 dev tesisin açılışını yaptı. 1 milyar 28 milyon TL, Afyonkarahisr tarihinde ilk defa bir düğmeye basılıp kurdele keserek ilk defa böyle büyük bir açışı yapıldı. Ben bu vesile ile Afyonkarahisarlı kardeşlerime teşekkür ediyorum” dedi.

 “Önümüzdeki hafta yağışlar Türkiye’yi terk ediyor”

Bakan Eroğlu, gazetecilerin soruları üzerine son hava durumu tahminleriyle ilgilide açıklamada bulunarak, “Bugün yani Cumartesi günü yağışlar bilhassa Karadeniz, Doğu Anadolu’da, Güneydoğu Anadolu’da devam ediyor. Hatta Hakkari civarlarında kuvvetli yağışlar var. Ama yarın Pazar günü Marmara Bölgesi, Batı Karadeniz’de yağış devam edecek, bir miktarda Hakkari civarında yağış var. Ama Pazartesi günü Ege, Marmara ve Batı Akdeniz hariç diğer bölgelerde yağışlar var. Salı günüde Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Hakkari ve Van civarlarında yağış var. Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri yağışlar Türkiye’yi terk ediyor” diye konuştu.