Bu merasimlerde orman köylülerine gelir getirici tür ve Orköy sertifikası verecek olan Prof. Dr. Veysel Eroğlu ayrıca Şuhut’taki merasimde Koçyatağı Barajı ve Mahmutköy Taşkın Koruma Tesisi ile Şuhut Meslek Yüksekokulu’nun temelini atacak.

 Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’da düzenleyeceği merasimlerle Orman Genel Müdürlüğü’nün (OGM) orman köylülerini desteklemek maksadıyla uygulamaya koyduğu gelir getirici tür ağaçlandırma projesi kapsamındaki sertifikaları kurayla köylülere dağıtacak. Gelir getirici tür ağaçlandırması çerçevesinde OGM, bozuk orman alanlarını gelir getirici türlerden badem, ceviz, zeytin gibi fidanlarla ağaçlandırıyor. Bakımını da 3 yıl boyunca yapıyor ve en yakın köy ya da mahallede oturan vatandaşlara 49 yıllığına kurayla dağıtıyor. Yani bakımını ve dikimini OGM yapıyor, gelirini ise orman köylüsü kullanıyor. Ayrıca bu merasimlerde süt koyunculuğu, besi sığırcılığı, arıcılık gibi çeşitli alanlarda kredi desteği sağlayacak sertifikalarda dağıtılacak.

Bakanlık’tan köylere yangın söndürme tankeri

Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 24 Mart Cuma günü ilk merasimini saat 09.30’da Emirdağ Belediyesi Kültür Salonu’nda gerçekleştirecek. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu buradaki merasimde 5 aileye orköy sertifikası, 10 kişiye gelir getirici tür sertifikası ve 5 köye de yangın söndürme tankeri verecek. 
Daha sonra Bayat’a geçecek olan Prof. Dr. Eroğlu saat 11.00’da Bayat Belediyesi önünde düzenlenecek merasimde 5 aileye orköy, 10 kişiye gelir getirici tür sertifikası ve 2 köye de yangın söndürme tankeri verecek.
Bayat programının ardından saat 14.00’da İhsaniye Döğer’e hareket edecek olan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu burada düzenlenecek merasimde de orköy ve gelir getirici tür sertifikası dağıtacak.

Şuhut Koçyatağı Barajı’nın temeli atılıyor

Prof. Dr. Veysel Eroğlu 25 Mart Cumartesi günü de saat 10.00’da Şuhut’ta düzenlenecek merasimde toplam 86 milyon TL’ye mal edilecek olan Koçyatağı Barajı, Mahmutköy Taşkın Koruma Tesisi ve Şuhut Meslek Yüksekokulu’nun temelini atacak. Koçyatağı Barajı ile 8 bin 510 dekar zirai arazi suya kavuşturulacak, taşkın koruma tesisi ile de Mahmutköy taşkın zararlarından korunacak.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ayrıca ziyaret edeceği ilçelerde “Okullar Hayat Bulsun Projesi” kapsamında hem fidan dikecek hem de vatandaşa ücretsiz fidan dağıtacak.