Erenler Mahallesinin en işlek caddesinde açılan kermeste öğrenci velileri yöresel ürünlerden, pastalara kadar çeşitli ürünlerin satışını gerçekleştirdi.

Erenler Ortaokulunun ihtiyaçları için iki gün boyunca yapılan kermeste Okul Aile Birliği Yönetimi ile Muhtarlık seferber oldu. Kermes satışlarından elde edilen gelirin, okulun, kırtasiye, temizlik, bakım ve onarım çalışmalarında kullanılacak. 

Kermese Erenler Mahalle Muhtarı Hurşit Çetin, Okul öğretmenleri ve Afyon Kocatepe Üniversitesinde okuyan öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

Okul Aile Birliği Başkanı Zafer Oyur, kermesle ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Okulumuz eksiklerinin çok olmasından dolayı böyle bir kermesi düzenlemeye okul yönetimi ve okul aile birliği olarak ortak karar verdik. Öğrenci velilerinin de büyük destek vermesiyle okulumuza bir tuğla koyabildiysek ne mutlu bizlere. Üniversite öğrencilerinin kermesimize destek vermesiyle satışlarımız iyi durumdadır. Erenler bölgesinde bulunan orta işletmeli firmalardan da destek geldi. Yöresel el ürünlerinin ağırlıklı satışlarımız var. İnşallah gelecek yıla da böyle etkinliklerle okulumuza faydalı işler yapmak istiyoruz.”

“AKÜ öğrencileri büyük destek veriyor”

Erenler Mahalle Muhtarı Hurşit Sabri Çetin de açılan kermesteki amacın birlik ve beraberliğin sergilenmesi olduğunu söyledi.

Çetin, Afyon Kocatepe Üniversite öğrencilerinin de kermese destek verdiğine dikkat çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Erenler Muhtarlığı olarak böyle kermeslere her zaman destek verdiğimizi ifade etmek istiyoruz. Böyle etkinlikler vatandaşlar arasında kaynaşmayı birbirine bağlamaktadır. Öğrenci velilerimiz katmer gözleme ve çörek gibi el ürünlerini büyük bir ilgi görmektedir. Böyle bir güzel etkinliği yapan Okul yönetimine de teşekkür ediyorum. Katılımın yoğun olması bizleri sevindirdi. Okul yararına iki günlük kermesin satışlarından elde edilen gelirin, okulun, kırtasiye, temizlik, bakım ve onarım çalışmalarında kullanılacağız.” İfadelerini kullandı.