Erdoğan'ın açıklamasının ardından, İBB'den yapılan açıklamada Hollanda'nın Rotterdam Belediyesi ile yapılan kardeş şehir protokolünün iptal edildiği duyuruldu.


Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Bugün Hollanda'da seçim var. Atların, itlerin sahiplerinin ne yapılacağı ortaya çıkacak. Bunların, medenilikle alakası yok . Bunların, modern dünyayla alakası yok. Bunlar, Bosna Hersek'te Srebrenitsa katliamında 8 bini aşkın Bosnalı Müslümanı katledenlerdir.
O akşam da düşünün, Türkiye'nin bakanı, hem de bir bayan bakanı oraya geliyor. Nereye geliyor? Kendi konsolosluğuna. Ve kendi konsolosluğuna gelerek vatandaşlarıyla buluşacak. Bunun herhangi bir izne tabi olması söz konusu değil. Hayır kampanyası yapmak üzere Almanya'ya, Hollanda'ya, İsviçre'ye gelen PKK terör örgütünün temsilcilerine, onların yandaşlarına ve onlarla beraber hareket eden Türkiye'deki Barolar Birliği Başkanı'na, onlara müsade ediyorsunuz. Peki Türkiye'nin bakanına niçin kapıları kapatıyorsunuz?

 

Rotterdam Belediye Başkanı, İstanbul'la da kardeş şehirlermiş. Dün akşam Başbakanımıza söyledim, 'Hemen İstanbul Belediye Başkanımıza söyleyelim, tek taraflı olarak bunlarla o kardeşlik akdini bozsun. Zira bizim bu tür insanlarla kardeş şehir olmamız mümkün değil."


Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

15 Temmuz gecesi yanımızda dimdik durdunuz. Afyon kadınıyla erkeğiyle, terör örgütlerine karşı içeride ve dışarıda yürüttüğümüz mücadelede bize verdiğiniz destek için şükranlarımı sunuyorum. Kardeşlerim biz bugüne kadar beşer planında hiçbir gücün önünde eğilmedik. Sadece Rabbimizin huzurunda eğiliriz.

Yüzbaşı Agah efendi kimdir? Yüzbaşı Agah efendi, emrindeki askerlerle 2 bin 500 kişilik düşman ordusunu imha edip kalanında Batı'ya geçmesini sağlayan Yüzbaşı Agah efendi askerleriyle birlikte şehit olmuştur. Bu topraklar yıllardır kanla ve terle yoğruldu.