Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Afyonkarahisar İl Kongresi öncesi vatandaşlara hitap etti. Erdoğan gençlerin askere gitmek için çağrı yapmaları üzerine, "İnşallah Genelkurmay Başkanımız Afrin'e çağrıyı yaptığı zaman önce ben gideceğim, sonra da siz geleceksiniz" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayip Erdoğan, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı Kongresi’ne katılmak üzere kente geldi. Kongrenin yapılacağı Atatürk Kapalı Spor Salonu önünde toplanan vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerin askere alınmak için yaptığı çağrıya cevap verdi. Genelkurmay Başkanının çağrı yapması üzerine ilk kendisinin gideceğini söyleyen Erdoğan, "Gençler, inşallah genelkurmay başkanımız Afrin'e çağrıyı yaptığı zaman önce ben gideceğim siz de beraber geleceksiniz. En baştan beri ne söyledik? Beraber yürüdük biz bu yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurda, şimdi dinlediğim tüm şarkılarda, bize her şey sizi hatırlatıyor. Bizler hep sabrettik, sabrettik. Dedik ki, 'sınırlarınızda haddinizi bilin. Bizi Hatay'da, Kilis'de, Şanlıurfa'da, Gaziantep'te, Mardin'de rahatsız ediyorsunuz, haddinizi bilin. Zaten içeridekiler 40 yıldır rahat durmadı. İçerideki teröristlerden 40 yıldır benim milletim çok çekti. Ama bu sabrın bir sonu vardır. Bıçak kemiğe dayandı. İçeridekiler de ne yaptılar? Onlar da Suriye'deki o teröristlerle birleştiler. Bir de utanmadan, sıkılamadan bizim Kürt kardeşlerimizi istismar ettiler. Onlar aslında bizim Kürt kardeşlerimizin temsilcisi falan değil. Onlar sadece terörist ve bizim mücadelemizde Suriye'deki o toprakların bölünmemesidir. Hamdolsun teröristlere karşı bu sabah itibariyle sayı bin 600'e ulaştı. Bunlar etkisiz hale getirilenler. 30 kadar Mehmetçiğimiz, 60 küsur Özgür Suriye Ordusu'ndan olmak üzere de şehidimiz var. Fakat elhamdülillah, her geçen gün zafere biraz daha yaklaşıyoruz. Unutmayın, sabreden kimse zafere ulaşacaktır. Şu anda gece gündüz demeden Mehmedimiz dağ, taş, tepe gidiyor” diye konuştu.

"BİZİM SURİYE'NİN TOPRAKLARINDA GÖZÜMÜZ YOK”

Suriye topraklarında Türkiye'nin gözünün olmadığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu an itibariyle Mehmet’imiz 300 kilometrekarelik alanı aşmış vaziyette. Cerablus'da, El-Bab'da nasıl neticeye ulaşıldıysa; inşallah Afrin'de de ulaşılacak. İnşallah İdlib'de de ulaşılacak. İnşallah Membiç'de de ulaşılacak. Bütün hesap bu topraklarda yaşayan kardeşlerimiz. Biz bu kardeşlerimizin topraklarına yerleşmelerini istiyoruz. Zira 3,5 milyon Suriyeli kardeşimiz şu anda nerede yaşıyor? Türkiye'de yaşıyorlar. İstiyoruz bu kardeşlerimiz tekrar topraklarına dönsünler. Yoksa bizim Türkiye olarak, kardeş Suriye'nin topraklarında gözümüz yok. Bize topraklarımız yeter. Her ne kadar 18 milyon metrekarelik dünyada topraklara sahipken, bugün 780 bin kilometrekareye düşmüşsek de, biz buna hamd ediyoruz, sabrediyoruz.

"BİR TAKVİM VERMEK BENİM KUDRETİMDE DEĞİL"

Türkiye'nin asla Suriye'nin topraklarında gözü olmadığının altını çizen Erdoğan, “Ama 3,5 milyon Suriyeli kardeşimiz istiyoruz ki evlerine dönebilsin. Onlara orada imkanlar hazırlayalım. Bizdeki çadırlarda değil, kendi topraklarında onlara evler yapalım. Onun için de dünyadaki liderlere sesleniyorum; diyorum ki gelin destek verin. Orada onların konutlarını yapalım. Bu insanlar bizim sınırlarımızdan çıkarsa nereye gidecek? Size gelecekler. Gelin evlerinde yaşamalarına imkan verelim. Öyle ya da böyle bu iş inşallah en yakın zamanda bitecek. Ama bunun süresi nedir, ne zamandır? Böyle bir takvim vermek benim kudretimde değil. Biz, şu anda elimizden gelen gayretle devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

"BİZ YOLA AFYONKARAHİSAR'DAN ÇIKTIK"

Afyonkarahisar'ın son 16 yılda iyi bir ilerleme kaydettiğini belirten Erdoğan, "Bugün 6. Olağan Kongremizi yapıyoruz. Evet, 2002 Kasım seçimlerini hatırlayın. Siz bizimle beraber oldunuz. Biz yola nereden çıktık? Afyonkarahisar'dan çıktık. Siz bizi yalnız bırakmadınız. Ama unutmayın biz de hiçbir zaman sizleri yalnız bırakmadık. Aynen Aşık Veysel gibi 'Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece' dedik. Çok çalışacağız. Hatırlayın 16 yıl önce nasıl bir Afyonkarahisar vardı? Bugün nasıl bir Afyonkarahisar var? Bizden öncekiler neden bu yatırımları yapamadılar? Bu iş gönül ve aşk işi. Aşk ile yürüyen yorulmaz bunu böyle biliniz. Biz bu millete aşığız. Biz dertliyiz dertli, dertli olduğumuz için daha çok koşuyoruz" ifadelerine yer verdi.

“BORÇ ALAN DEĞİL, BORÇ VEREN OLDUK”

Göreve geldiklerinde Türkiye'nin IMF'ye borcunun 23,5 milyar dolar olduğunu, bu borcu 2013'te bitirdiklerini, sıfırladıklarını belirten Erdoğan, "Borç yok ve onlar bizden borç istedi. Ben de arkadaşlara verin dedim. Baktılar ki ya bu Türkler ciddi, vazgeçtiler. Çünkü borç alan emir alır, bunu biliyorlardı." diye konuştu. Erdoğan, Merkez Bankasının 27,5 milyar dolar olan döviz rezervinin de şimdi 120 milyar dolar olduğuna işaret etti. Ülkenin her geçen gün daha güçlendiğini belirten Erdoğan, 25 olan havalimanı sayısının 57'ye yükseldiğini vurguladı.

"FETÖ SEN ADAMLARINI AL, PENSİLVANYA'DA YAŞA"

Terörist başı Gülen'in korkak olduğunu ve Türkiye'ye gelemediğini anlatan Erdoğan, vatandaşların idam çağrısına da cevap verdi. Suçu olanların adalet önünde hesap verdiğini aktaran Erdoğan, "Türkiye Cumhuriyeti'nden başka devlet tanımıyoruz. Neymiş? Paralel devlet. FETÖ, FETÖ, senin devletin neresi? Pensilvanya mı? Sen adamlarını al, Pensilvanya'da yaşa. Kardeşlerim; bunlar bedelini ağır ödüyorlar, ödeyecekler. Bazıları bizlere gelip acınası haller yapıyorlar. İşte, 'benim oğlumun suçu yok', 'benim kardeşimin suçu yok', şu yok bu yok. Ya yoksa suçu, Türkiye yargı devleti. Hukuk içerisinde inceleniyor, bakılıyor. Yoksa zaten çıkar. Ama varsa kusura bakma, acırsanız acınacak hale gelirsiniz. Bunlar bu millete zulüm ettiler. Bu ümmete zulüm ettiler, parçaladılar, böldüler. Ondan sonra da kaçıp gittiler. Hadi gel o zaman gel. Gelemiyorsun niye? Korkaksın korkak, suçlusun suçlu. Korkaklar zafer anıtı dikemezler. Bunu Afyonkarahisar iyi bilir. Afyonkarahisar zafer anıtını dikmiştir" dedi.