Geçirdiği trafik kazasıyla tekerlekli sandalyeye mahkum olan üç çocuk babası Salih Topak (48), gazetecilere yaptığı açıklamada, şehirlerarası otobüs firmasında muavin olarak çalıştığını anımsattı.

Topak, 1998'te geçirdiği kazada otobüsün altında kaldığını belirterek, şunları söyledi:

"Amansız bir trafik kazası geçirerek ayaklarımı kaybettim. Omuriliğim kırıldı. Zaman zaman sağlık problemlerim oldu ama hayatla hiç mücadelemi bırakmadım. Hayata her zaman pozitif baktım. Ekmek satarak geçimimi sağlıyorum. Kazanırken insanların yüzünün gülmesi ve mutlu olması bana daha değerli geliyor. İnsanlara ulaşarak ayaklarına, kapılarına giderek hiç acizlik hissetmiyorum. Çünkü her sağlam insan bir engelli adayıdır. Kendimi sağlam gibi görüyorum, sağlam hissediyorum. Hayatla hiç mücadelemi koparmadım. Engelli arkadaşları ve yaptığı işleri desteklemenizi istiyorum."

Eşinin de kanser hastası olduğunu anlatan Topak, çocuklarının okul masraflarını ve eşinin tedavi giderlerini karşılamak için çalışması gerektiğini ifade etti.

Topak, fırından aldığı ekmeği sipariş üzerine evlere götürdüğünü, yaptığı işten adet başında 50 kuruş kazandığını sözlerine ekledi.

Kızılören Belediye Başkanı Ali Erol da Topak'ın hayatının zorluklarla dolu olduğuna işaret ederek, "Bu kaza neticesinde de her iki ayağını kaybetmesine rağmen, hayatla mücadelesini daha bir hırs ve azimle devam ettirdi. Hayata bağlanmayı bildi ve birçok insana örnek oldu. Onun bu davranışı bu ilçede birçok insana ilham kaynağıdır." diye konuştu.