Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nın 82. İl Danışma Meclisi Toplantısı gerçekleştirildi. Afyon Lisesi Konferans Salonunda tertip edilen toplantıya AK Parti Milletvekilleri Ali Özkaya, Hatice Dudu Özkal, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, İl Genel Meclis (İGM) Başkanı Salih Sel ve parti üyeleri katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşını okunmasıyla başlayan toplantı divan oluşumuyla devam etti. İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven’in yönetiminde devam eden toplantı açılış konuşmalarıyla başladı. Toplantı da ilk konuşmayı İGM Başkanı Salih Sel gerçekleştirdi. Sel 2017 yıl çalışmalarını sunumlu bir şekilde anlattı. 2017 yılı içerisinde 13 milyon ödenek talebinde bulunduklarını ifade eden Sel şunları kaydetti: “İçme suyu 2017 yılında için hiçbir sondajları için 5 buçuk trilyon kanalizasyonlar için 3,7 trilyon sulamayla içinde 2 buçuk trilyon olmak üzere toplam 9 buçuk trilyonluk bir harcama yaptık.  Okul yapımında biz 2009'dan itibaren bugüne kadar yaklaşık 850 derslik yapmışız özel idarenin bütçesinden Bir de genel bütçeden yapılan derslerle beraber derslik sayısı 1829'da yükselmiş. 2017 yılında köy Konağı olarak 5 tane toplam 73 köy konağına uğraşmışız 3 tane fırın yapmışız.  2017 yılında da iki tane yama silindiri aldık. 2 tane de kar küreme aparatı aldık. O yüzden karla mücadelede gerçekten çok iyi bir konumdayız.”

“100 milyon TL yatırıma ulaşacağız”

Başkan Sel’in ardından bir konuşmada Belediye Başkanı Burhanettin Çoban gerçekleştirdi. Çoban’da göreve geldiği günden bu yana hayata geçirdiği proje ve yatırımlardan bahsetti. Afyon Belediyesi’nin belediyeler arasında borcu olmayan tek belediye olduğuna dikkat çeken Başkan Çoban: “2008 bütçemiz yani benden önceki bütçemiz 52 milyon TL iken. Şuan ki bütçemiz 238 milyon TL'ye ulaşmıştır. Yani yaklaşık 5 katı bir artış var. 9 yıl içerisinde Evet yine gider bütçemize 2008 yılında 55 milyar iken 20 Kasım itibarıyla 220 milyon TL ulaşmışız. 2008 yatırımlarımız 17 milyon TL az önce bahsettiğim 17 milyon TL'den yaklaşık 12- 13 milyon TL’si borçlanma ile yapılan yatırım. Biz 20 Kasım itibariyle 79 milyon TL Tamamen kendi gelir kaynaklarımızla ve hiç borçlanmadan geçmişten kalan borçları ödeyerek yatırım yaptık.  Geçen yılki yatırımı 85 milyon TL İnşallah bu sene 100 milyon TL ulaşacağız” dedi.

“Kılıçdaroğlu özür dilemeli”

Çoban’ın ardından konuşan Milletvekili Hatice Dudu Özkal’da, Kadına şiddet günü ve öğretmenler gününe değindi. Özkal şöyle konuştu: “Bugün bildiğiniz gibi 25 Kasım 25 Kasım kadına şiddetle mücadele günü bu önemli bir tarih. Biz her zaman 25 Kasımda AK Parti iktidarı olarak bugüne kadar kadına şiddetle ettiğimiz mücadele kadının durumunun iyileştirilmesi ile ilgili yaptığımız tüm yasal düzenlemeler ve gelişmeleri anlatırdık biliyorsunuz. İki gün önce herkes dinlemiştir duymuştur. CHP'nin Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu'nun gaflarından bir tanesini daha şahit olduk. Dedi ki; işte erkek işsiz evine ekmek götüremiyor. Eşi de tencereye yemek koyamıyor. Bu erkek kadına şiddet uygulamasın da ne yapsın. Gerçekten böyle vahim bir açıklama yaptı. Korkunç bir durum ve ben diyorum ki kadın hakları konusunda hassas olan herkesin fikri ve düşünce yapısı ne olursa olsun buna açıklamaya tepki koymaya davet ediyorum. Sayın Kılıçdaroğlu'nun da en kısa zamanda hemen derhal özür dilemeye davet ediyorum. 8 kez seçim kaybetmiş Sayın Kılıçdaroğlu bu seçim kaybetmenin hıncını evine gidip eşinden çıkarıyor mu? Onu dövüyor mu? Ben bunu merak ediyorum.” 

“Bedelli askerlik ilgili gündemde çalışma yok”
 
Bedelli askerlikle ilgili kendisine soruların geldiğini ifade eden Milletvekili Özkal: “Özellikle bedelli askerlikle ilgili gelen sorulara karşılık şunu söylüyorum. Biliyorsunuz Milli Savunma Bakanlığı genelkurmay başkanı ve hükümetimiz personel durumuna göre bu tarz şeyleri belirlerler ihtiyaç hissedilirse böyle bir şey çıkarılır ama şu aşamada görünen bedelli askerlikle ilgili bir şey görünmüyor yani şu aşamada bedelli askerlik konusu gündemimizde yok” diye konuştu. 

“Ekonomimize zarar vermeye çalışıyorlar”

15 Temmuz’da kirli emellerine ulaşamayanların şuanda da ekonomiye zarar vermeye çalıştıklarını kaydeden Özkal: “ Darbe girişimine kalkanlar liderimizin öncülüğünde ve bu milletin duruşuyla püskürtülen darbe girişiminden sonra artık başarılı olamadıklarını anladılar. Hınçla yeni yöntemler deneyerek özellikle ekonomimize zarar vermeye çalışıyorlar. Hükümetimizin istikrarlı ve kararlı tutumlarıyla Allah'ın izniyle sıkıntı minimal düzeyde yaşanıyor.  Yatırımlar hızla devam ediyor.  Bunun dışında elimizin erdiği gücümüzün yettiği türkü bekleyen her yere hizmete desteğe devam edeceğiz. Ben çok basit bir şey söyleyeceğim mesela turist oranlarına bakılıyor bütün bu yaşananlara rağmen hem ülkemize gelen turist sayısında artış var hem de Türkiye'den başka ülkelere giden turist sayısında artış var. Eğer 15 Temmuz gibi bir darbe girişimini başka bir ülkeye yaşasaydı emin olun turist olarak değil mülteci olarak başka ülkelere giderlerdi” şeklinde konuştu.

“127 maddelik torba yasası hazır”

Toplantıda son konuşmayı Milletvekili Ali Özkaya gerçekleştirdi. Mecliste 127 maddelik torba kanunu hakkında çalışmalar sürdürdüklerini ifade eden Özkaya sözlerini şöyle sürdürdü: “127 maddelik torba kanunu çıkardık. Önemli bir kısım şimdiye kadar motorlu taşıtlar vergisi çok konuşuldu. Arkadaşlar motorlu taşıtlar vergisini iki unsuru vardı 1. yaş 2. motor hacmi 1300, 1500, 2000 fiyatı buna göre belirleniyor. 2018 yılından itibaren aracın motor hacmi 1300-1500 motorlu en basit bir araba otomobil ile yine 1500-1600 motorlu en lüks arabanın motorlu taşıt vergisi aynı. Yeni sistemde inşallah bunlar değişecek. Vergileri ciddi manada düşürdük. Asgari ücreti 1404 liradan aşağı düşmemesi için vergi dilimi arttığından dolayı buna hüküm getirildi.  127 maddelik çok uzun bir kanun çalışması torba kanunu çıkarmış olduk inşallah vatana millete bu süreçteki hepimize hayırlara vesile olsun.”

“Et, kıyma fiyatları düzenlendi”

Et ile ilgili yapılan çalışmada bazı eleştirilerin olduğuna dikkat çeken Özkaya: “80 milyonluk tüketicilerimiz var. Büyükşehirlerde etin kilosu 40 lira ile 60 - 65 lira arasına. Etin kalitesine Yerine göre değişiyor.  Şimdi 60 liraya bir insanın et tüketmeye devam etmesi mümkün değil.  Fiyat çok yükselince bütün herkes hayvanları kestiriyor. Bu sefer yiyecek et kalmıyor. Türkiye'nin mevcut potansiyelini yükseltmek yurt dışından da canlı hayvan getirip besili hayvan getirip bir anda bu varlığımızı fazla araştırmamız lazım. Canlı et 25 liranın altına düşmeyecek yani çiftçimizin üreticimizin canlı karkas hayvanı 25 liranın altına düşmeyecek. Bakanlığın önem verdiği iki konu var bir kıyma 29 lira 2 kuşbaşı 31 lira pirzola biftek bonfile 60 diye satıyorsa satsın ona karışmayalım. Yani en garibin en fakirin de yiyebileceği kıymayı kuşbaşının fiyatlarını oturtalım” ifadelerini kullandı.

“En önemli görevimiz terörle mücadele”

Terörle mücadelenin sonuna kadar devam edeceğine dikkat çeken Özkaya sözlerini şöyle sürdürdü: “Terörle mücadelede gerçekten çok önemli. Tarihi süreç yaşıyoruz. Allah'a hamdolsun ki Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde yerli milli harp Sanayiye yatırılan büyük yatırımlar büyük destekler sayesinde çok önemli noktadayız.  Savunma sanayimiz çok güçlendi.  İşte bu güçlenen Savunma Sanayi ile birlikte nerede terörist varsa oraya gidip terörün kökünü kazıyoruz. Suriye'de ise Suriye'de İdlip’te ise İdilip’e gidip mücadelemizi veriyoruz. Teröristler güvenlik kuvvetleri gelip beni öldürebilir bunu korkuyu her dakika yaşayacaklar. Allah'ın izniyle bu millet onlara karşı elinden geleni yapacak. Bu millete silah çeken bu millete hastane polisi silah çeken sonu diğerleri gibi olacak.  Teröristle mücadele etmek bizim en önemli görevimiz.”