Emirdağlı gençler adına Av. Tevfik Yıldırım da programda bir konuşma yaparak şunları söyledi: "Gençlik olarak kültürel değerlerimize sahip çıkacağız, birlik beraberlik içinde hep birlikte vakfımızın çatısı altında toplanmaktan ve bizleri böyle önemli bir günde verdiğiniz önem ve davetten dolayı teşekkür ederiz" dedi.

Emirdağlılar Vakfı Gençlik Kurulu kutlaması yörenin kültürel değerlerinden Goşalaşma, Fikret Akın ve Hamza Halaç tarafından sunuldu.

Gençlik kurulu kutlaması Emirdağlılar Vakfı Başkanı H. Murat Kahya'nın konuşması ile devam etti. Başkan Kahya, şunları kaydetti:

“24 Mayıs 1935'te ilki yapılan bayramımızın 98. Yılını Emirdağlılar Vakfı olarak Gençlik Kurulumuzla birlikte kutlamanın gururu içindeyiz. Vakfımızın çalışmalarında gençlerimizle birlikte yol almaktan çok onur duyuyorum. Kültürümüzü, birlik beraber duygularımızı hep birlikte ileriye taşımanın mutluluğunu yaşıyorum. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nızı kutluyorum." dedi.

Gençlik Kurulu kutlaması pasta kesiminin ardından gençlik kurulu yönetiminin belirlenmesi süreçlerini hedef alarak sona erdi.