Ziyarette, Özkal ve Eroğlu, Kuran-ı Kerim eğitimi alan öğrencilerle bir araya geldi. Ziyarette Eroğlu ve Özkal'a Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın eşi Emine Çoban ile AK Parti Afyonkarahisar İl Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk de eşlik etti.

Ziyarette konuşan, Özkal, Merkezde eksiksiz ve kaliteli bir eğitim verildiği söyledi.

Merkezde yetişen miniklerin hem Emine Erdoğan'ın adını taşıyan bir kurumun mezunları olmanın adına yaraşır, hem de ülkelerine ve milletlerine yararlı bireyler olacağına inandığını belirten Özkal, miniklerden hem kendi gelecekleri hem de Türkiye'nin geleceği için derslerine çok çalışmalarını istedi.

Türkiye'nin 2023, 2053 ve 2071 gibi önemli hedefleri olduğunu hatırlatan Özkal, şöyle konuştu:

"Türkiye'yi büyük hedeflere siz taşıyacaksınız. Aranızdan öğretmenler, bilim insanları, hukukçular, milletvekilleri hatta belki bakanlar çıkacak. Kendinize güvenin, kendiniz için, ülkeniz için çok çalışın. Unutmayın, Türkiye sadece Türkiye'deki insanların değil tüm Müslümanların ve tüm mazlum milletlerin umudu. Sizler de bu umudun olmazsa olmaz yapı taşısınız. Siz sadece bizim değil tüm gönül coğrafyamızın umudusunuz."

Özkal ve Eroğlu, miniklerin sıralarına oturarak onların Kuran-ı Kerim okumalarını takip etti.

Öğrencilere hatalarını göstererek yardım eden Hatice Eroğlu ve Milletvekili Hatice Özkal, öğrencileri severek, tek tek sohbet etti.

İnşaat halindeyken Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun defalarca Merkezi ziyaret ettiğini dile getiren Özkal, "Merkezimizin açılışını 4 ay önce Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi ve Bakanımızla birlikte gerçekleştirdik. Ama inşaat döneminde Bakanımız Şuhut'a geldikçe inşaatta incelemelerde bulundu." dedi.

Merkezin miniklerin eğitim hayatına çok faydalı olacağını belirten Özkal, şunları söyledi:

"İlk emri 'oku' olan bir inancın mensupları olarak kız çocuklarının eğitimine büyük önem vermeliyiz. Güçlü ve lider Türkiye'yi oluşturma hedefimizde toplumun tamamının iyi eğitimli, vatanını, milletini seven bireyler olarak yetişmesi büyük önem arz ediyor. Bu merkezde kız çocuklarımız hem okulları için bir arada ders çalışma ortamı hem sıcak bir yurt hem de dinimizin gereklerini öğrenme fırsatı buluyor. Bu merkeze devam eden miniklerin, derslerinde olumlu gelişmeler olduğunu sevinerek öğrendim. Bilindiği üzere Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin başlattığı 'Haydi Kızlar Okula’ kampanyasıyla 300 bini aşkın kız çocuğumuzun, okuma-yazma öğrenmesi ve okula gitmesi sağlanmıştır. Kızlarımızın eğitimi açısından son derece yararlı olan bu muazzam merkez, Emine Erdoğan'ın yoğun eğitim çabalarının her zaman hatırlanmasına da vesile olacaktır."