Türkiye Emekliler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Ege, SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin Kurban Bayramına buruk girdiğini ifade ederek, hükümetin bayram önce emeklilere 1 maaş ikramiye vermesi gerektiğini söyledi.  

Kentte yaşayan emeklilerin büyük bir çoğunluğunun açlık sınırının altında yaşadığının vurgusunu yapan Dernek Başkanı Ege, hükümetten emeklinin sorunlarını çözmesi konusunda destek beklediklerini ifade etti. Emeklinin rahat etmesi dönemde yaşam mücadelesi verdiğini kaydeden Başkan Ege şöyle konuştu: “Emeklinin bayramda elini öpecek torununa bayram harçlığı bile veremeyecek gücü kalmadı. Emekliler bayrama buruk giriyor. Emeklinin yaşam şartları her geçen gün daha da kötüye gidiyor. Kurban bayramı yaklaşıyor ama emekli maalesef bayramı bayram olarak yaşamıyor. Eşinden dostundan ödünç para alarak kurban kesme için arayış içindeler. Biz emeklilerin beklentileri bayram öncesi ikramiye verilmesi gündemdeydi. Ne yazık ki hükümetten sevindirici haber gelmedi. Şu an bizler mağdur durumdayız.”

“Emeklileri bayram öncesi sevindirin”

Ülkenin gelişiminde emekli vatandaşların büyük katkısı olduğuna dikkat çeken Ege, ‘Emekli vatandaşları bayram öncesi sevindirin’ diye hükümete seslendi. Eğer sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu ülkenin taşında toprağında çok büyük emeği olan emeklilerimizin kalan ömründe rahat ettirecek tedbirleri almaları konumundalar. İlerleyen yaşımız gereği biz yaşlı insanlarıyız. Bize bir kaç liralık ikramiye vermemeleri bizlere çok dokunuyor. Haklarımızı bize vermeyen insanlarda ilerleyen yıllarda onlarda emekli olacaklarını unutuyorlar. Onun için yerel ve genel yöneticilerden emeklilerin yaşaması için can suyu olarak bir maaş ikramiye vermeleri gerekiyor.”