Jeotermal Fizik Tedavi ve Rehabilatasyon Merkezi projesinin çalışmalarının başlanacağı müjdesinde bulundu.
Emekliler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Ege, üyelerine yönelik gerçekleştirdiği projeleri Anahaber Gazetesine değerlendirdi.

Emekliklere yönelik TOKİ, Jeotermal Fizik Tedavi ve Rehabilatasyon Merkezi ve Kömür çalışmaları hakkında yeni gelişmeleri aktaran Başkan Ege, Kasım ayında Türkiye Emekliler Derneğinin Afyonkarahisar’da toplantı gerçekleştireceğini belirtti.

Ege, 2012 yılından bugüne kadar TOKİ’yle çalışma içerisinde olduklarını belirterek, şöyle konuştu:

“2018 Nisan ayı içerisinde emeklilerimiz evlerine geçmeye başlayacak. Dernek olarak bizler bu projede yoğun mesai harcadık ve sonunda başarıya ulaştık. Zaman içerisinde ilk önce 300 emeklimizi ev sahibi yaptık. Akabinde de iki defa kura şansı yakaladık. 307 emeklimizi de ev sahibi yaptık. Toplam da 607 emeklimiz Hıdırlık mevkiindeki TOKİ konutlarından ev sahibi oldu. Allah emeklilerimizi borçlarından kurtulmayı nasip etsin. Aile ortamında huzurlu bir yaşam geçirsinler inşallah. Biz dernek yönetimi olarak çok mutluyuz. Fakat Afyonkarahisar Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’ın da bizlere çok büyük desteği vardı. Kendisine emeklilerimiz adına teşekkür ediyoruz.”

“Tesis çalışmalarını masaya yatıracağız”

Ege, Emekliler Derneği Genel Merkezinin Afyonkarahisar’a yapmayı planladığı Jeotermal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinin başkanlar kurulunda projenin kabul edildiğini kaydetti.

Türkiye’deki bütün şube başkanlarının kendisine proje hakkında destek verdiğini aktaran Ege, “Geçtiğimiz yıl Ankara’da Kocatepe Camisinin olduğu yerde misafirhane çalışmaları yapıyorduk. Oradaki çalışmalar bitince Afyonkarahisar’daki Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinin yapımına başlanacağı söylendi. Ankara’daki misafirhanemiz de bu yıl bitti.  Şimdi bu tesisin Afyonkarahisar’da yapılması için çalışmalar başladı.  Hatta 13 Kasım’da Türkiye’deki Emekliler Derneğinin Şube Başkanları şehrimizde misafir olacaklar ve burada başkanlar kurulu toplantısı yapacağız. 1 Hafta sürecek. Bu tesisin ilk adımlarını burada başlatacağız. Yani yapılmış bir bina veya arsa olabilir. Onlarla ilgili çalışmalar yapacağız. Yine Afyonkarahisar Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’la görüş alışverişinde bulunacağız. Daha öncede kendisinden bazı sözleri almıştık. O tarihte bunları tek tek masaya yatıracağız. İnşallah bu tesisin çalışmalarını 2018’de başlayacağız.”

“Emeklilerimize 3 bin ton kömür dağttık”

Ege, Emekliler Derneğinin uzun zamandır üyelerine yaptığı uygun fiyatlı kömür satışlarının 2017 yılında da devam ettiğini söyledi.

Kentteki emeklilere ilk ay ödemesiz 6 ay taksitli kömür satışının yıl boyunca devam ettiğini dile getiren Ege, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kömür çeşitlerimiz çok sayıda mevcut. 4 çeşit ithal ve Soma Kısrakdere’miz var. Biz dernek olarak bu kömür satışından ticaret yapmıyoruz. Amacımız emeklimize uygun fiyatlarda kömür almasını sağlamaktır. Kart satışı bedeli falan almıyoruz. Taksitli olarak yapıyoruz. Biz dernek olarak emeklimizi mutlu edebiliyorsak, yönetim olarak bizde hoşnut oluyoruz. Bu yılda emeklilerimize yaklaşık 3 bin ton civarında kömür dağıtımında bulunduk. Önümüzdeki yıllarda da bu uygulamamız devam edecek.” İfadelerini kullandı.