Türkiye olarak hedefimizin dünyada ekonomik sıralamada 2023 yılına kadar ilk 10 girmektir.” dedi.
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından 80. İl Danışma Meclisi Toplantısı gerçekleştirildi. AK Parti İl başkanlığı binasında düzenlenen toplantıya Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya ve Hatice Özkal, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven ve çok sayıda teşkilat mensubu katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Mübarek Ramazan-ı Şerifin devlete, millete ve alem-i İslam’a hayırlı olması temennisinde bulundu.

AK Partinin 2002 tarihinden bu yana Afyonkarahisar’a yapılan yatırımların 16 milyar lira olduğunu ifade eden Yurdunuseven, şöyle konuştu:
 “Bu rakam bundan 30 - 40 yıl önceki Türkiye’nin bütçesi diyebileceğimiz bir rakam. Elhamdülillah Sayın Bakanımız ve bugüne kadar emeği geçmiş tüm milletvekillerimizin katkılarıyla bu hizmetler Afyonkarahisar’a kazandırıldı.

İnşallah bundan sonra da yine olmaya devam edecektir. Türkiye için çok kritik olan bu halk oylamasında çok şükür alnımızın akıyla çıktık. Türkiye yüzde 51,5, Afyonkarahisar da ise yüzde 64,5 gibi bir oranla bu oylamaya katkı verdik, evet dedik. Bundan dolayı mahalle temsilcisinden, sandıkta ki görevlisinden başlamak üzere tüm teşkilatlarımıza özellikle çok çok teşekkür ediyoruz. Tabi ki bu 16 Nisan referandumundan çıkan evet kararı sonrasında yürürlüğe giren birkaç madde oldu. Bunlardan bir tanesi de partili Cumhurbaşkanı idi. Sayın Kurucu Genel Başkanımız, doğal liderimiz, Recep Tayyip Erdoğan da elhamdülillah yaptığımız 3. Olağanüstü toplantımızla tekrar genel başkanlığımıza geldi. Yine onların riayetinde yeni MYK oluştu. İnşallah hayırlı hizmetler yapmak üzere ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”

“Belediye olarak yoğun çalışıyoruz”

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da  “Ramazan ayında belediyeler olarak hummalı bir çalışma sürecine giriyoruz. Yaz aylarının gelmesi sebebiyle gerek alt ve üst yapı çalışmaları, bunun yanında Ramazan ayına özel iftar yemekleri, sosyal ve yardım faaliyetleri gibi hizmetleri vatandaşlarımıza sunarak gerçekten belediye olarak yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Elhamdülillah 8 yıldır her yıl artırarak devam ettiğimiz Ramazan faaliyetlerimizi bu yıl da en güzel şekilde sunmaya devam ediyoruz.” dedi.

“Katar krizinin çözümü konusunda ısrarlı olacağız”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal da tüm teşkilat mensuplarının Ramazan ayını tebrik etti.
‘Ecri ve sevabı bol olan özel bir zaman dilimindeyiz’ diyen Özkal, “Cenab-ı Hakk’ın bizlere lütfu olan bir ay içerisindeyiz onun için bunun bilincinde ve farkında olarak hepimiz bu ayı en iyi şekilde değerlendirmek için çalışmalıyız.  Ramazan ayı içinde ilimizde geleneklerimiz ve göreneklerimiz çok güzel bir şekilde yaşanıyor. Bizde olabildiğince iftar programlarına katılarak vatandaşlarımız ile bir araya geliyoruz. Ülkemizin, Sayın Cumhurbaşkanımızın, hükümetimizin aldığı karar ve koyduğu tavırlarla da Mısır’a, Suriye’ye benzemez şekilde konunun çözümü konusunda hükümetimizin ısrarlı bir tavrı olacak.” İfadelerini kullandı.

“ABD Körfezde para var diyor”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya da Türkiye’nin önümüzde ki süreçte hem ekonomik kalkınmaya hem bölgesel istikrara hem de refaha olan katkısını devam ettirmek durumunda olduğunu kaydetti.
Özkaya, Katar kriziyle ilgilide şunları kaydetti: “Suriye, Irak onlar yetmiyor şimdi Katar, maalesef ABD Başkanı’nın açıklamasında görüyoruz ki acı bir gerçekle ABD’nin 19 trilyon dolar borcu var ve Körfez’de de para var biz bunu onlara ödeteceğiz diyorlar. Allah bu bölgede yeni bir felaket yaşatmadan sıkıntıyı kısa sürede sonuçlandırsın arzu ediyoruz. Hakikaten acı, ızdırap, gözyaşı hep bizim coğrafyamızda ve bir acı daha, bütün orta doğuda ki büyük savaşların başlaması hep ramazan aylarında oldu. 1991 Körfez krizinden beri, Bağdat’ın bombalanması, Şam’ın bombalanması hepsi Ramazan aylarına denk getiriliyor. Özellikle Dünya’da ki Müslüman düşmanlığı, İslam düşmanlığı tekrar ediyor inşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği ve önderliğinde hem milletimizin hem de ümmetimizin bu sıkıntıdan kurtulmasını arzu ediyoruz, dua ediyoruz.” diye konuştu.

“Ayakta kalmak için güçlü olmamız gerekiyor”

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu da yaptığı konuşmada, yaptıkları bütün bakanlar kurulu toplantılarında mutlak surette ekonomik gelişme ve vatandaşın özellikle kalkınması için birtakım tedbirler alındığını ifade etti.

Çiftçilere, esnafa yapılan pek çok desteğin gerçekten ekonomide çok büyük gelişme sağladığını dile getiren Bakan Eroğlu, İhracatımızın ve üretimin artmaya başladığını. Türkiye olarak hedefimizin dünyada ekonomik sıralamada 2023 yılına kadar ilk ona girmek olduğunu söyledi.

Eroğlu, sözlerine şöyle devam etti:
"Özellikle gönül dünyamızın tek kalesi Türkiye'dir. Bütün düşmanlar hatta dost bildiğimiz devletler dahi Türkiye'yi yok etmek için, sürekli plan yapıyor. Suriye, Arap Baharı, şimdi Katar. Cumhurbaşkanımız talimat verdi, neticede gönül coğrafyasında biz de varız. Bizden habersiz bir şey olmaması lazım diye mecliste hemen aynı gün karar çıktı. Cumhurbaşkanımız aynı gün onayladı.  kararnameleri imzaladık Allah’a şükür hazırız. Ama bunun için ne yapmamız gerekiyor güçlü olmak gerekiyor. Yani bu coğrafyada ayakta kalmanın yegane yolu güçlü olmaktan geçiyor. O bakımdan hep birlikte çalışacağız, gayret edeceğiz, güçlü olacağız. Ordumuzda güçlü olacak, kurumlarda, vatandaşımızda güçlü olacak.”

Afrika, Ortadoğu, Orta Asya, Balkanlar ve Kafkaslar da Türkiye’nin umut olduğunu söyleyen Eroğlu, “Ordumuzda güçlü olacak, kurumlarda, vatandaşımızda güçlü olacak. İnanın gittiğimiz zaman bütün Afrika’nın, Ortadoğu’nun, Orta Asya’nın ve Balkanların umudu, ışığı Türkiye. O bakımdan umudu boşa çıkarmamız lazım. Bütün Türk milletinin üzerinde büyük bir mesuliyet var hele tarihimizdeki en büyük mesuliyet bizim üzerimizde. O bakımdan birlikte çalışalım ama sadece çalışmakta yetmiyor birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi daha da pekiştirelim.” diye konuştu.