GAZİANTEP (AA) - Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Bizim için en önemli alanlardan biri de eğitime verilen destektir. 2018 yılında eğitime 134 milyar 700 milyon kaynak aktarıyoruz. Bu bizim eğitime vermiş olduğumuz değeri gösteriyor. Elbette bunu daha da arttıracağız. Çünkü eğitimli yetişmiş bireyler Türkiye'yi daha da şahlandıracaktır." dedi.

Gül, Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde Sanko Üniversitesinin 2017-2018 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni'nde yaptığı konuşmada, iktidarları boyunca gençlerin önünü açtıklarını söyledi.

Ülkenin en büyük servetinin gençler olduğuna dikkati çeken Gül, "Her ülkenin birtakım doğal kaynağı var. Ama yetişmiş bir insan kadar, memlekete aşık bir insan kadar değerli hiçbir şey yoktur. İşte o da Türkiye'de, gençlerimizde var. Bununla ne kadar gurur duysak azdır." diye konuştu.

Türkiye'nin insan kaynağının çok büyük olduğunu vurgulayan Gül, şunları kaydetti:

"Bizim için en önemli alanlardan biri de eğitime verilen destektir. 2018 yılında eğitime 134 milyar 700 milyon kaynak aktarıyoruz. Bu bizim eğitime vermiş olduğumuz değeri gösteriyor. Elbette bunu daha da arttıracağız. Çünkü eğitimli yetişmiş bireyler Türkiye'yi daha da şahlandıracaktır. İnşallah Türkiye'nin geleceği bugünden daha iyi olacak. Ciddi mesafeler aldık. Hedefimizi artırarak, çıtamızı yükselttik."

Hükümet olarak yüksek teknolojiyi gündemlerine aldıklarına değinen Gül, Gaziantep'in pilot il seçildiği müjdesini verdi.

Üniversitelerin, sanayi ve endüstri ile ilişkisinin çok önemli olduğunu belirten Gül, "İlkler çok önemlidir. İnşallah bu arkadaşlarımız da üniversitenin gelişmesine katkı sağlayacaklardır. İrfan, ariflik tecrübeyle beraber diplomayla oluyor. Hem irfanımızı hem eğitimimizi beraber alacağız. Aileleri tebrik ediyor, hocalarımıza teşekkür ederek hepinize başarılar diliyorum." şeklinde konuştu.

Sanko Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdulkadir Konukoğlu da ilk mezunları vermekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, çok gururlu olduğunu söyledi.

Babasıyla yaşadığı anılarını anlatırken gözyaşlarına hakim olamayan Konukoğlu, sağlık bilimleri fakültesinden mezun olan öğrencilerden merhametli ve güler yüzlü olmalarını istedi.