TKHK Eğitim, Araştırma ve Geliştirme Daire Başkanı Tünay Şahin, Afyonkarahisar’da düzenlenen ‘Sertifikalı ve Hizmet İçi Eğitim Faaliyetlerinde Süreç Yönetimi Eğitimi’ programında AR-GE birimleri kurduklarını ifade etti.

Şahin, kurumların ve sağlık tesislerinin hizmet gerekliliklerinde etkin bir eğitime ihtiyaç duyulduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Bunun için sertifikalı eğitim programları düzenledik. Akabinde bir takım yönerge, yönetmelik ve düzenlemelerle dinamizmi, organizasyonu ve çalışma yeteneğini arttırmaya gayret ettik. Daha önceleri Sertifikalı alanlar belirsiz haldeydi. Bugün geldiğimiz noktada 23 özellikli alanın ‘Sertifikalı Eğitim Alanı’ olmasını başarmış durumdayız. Bunlardan 17 tanesinin çalışmalarını başlatarak, sahaya standartlarını intikal ettirmiş durumdayız. 10 alanda ise gerekli müfredatlar yayınlanmış durumda. Toplamda sertifikalandırdığımız personel sayısı 13 bin civarıdır. Bu eğitimlerimiz Hemşirelik alanında yoğunlaşmış durumda , fakat bu konudaki çalışmalarımızla sadece Hemşirelik alanıyla sınırlı kalmayıp Att, Sağlık memuru, Ebe ve diğer sağlık personeli içinde geçerli olacak. 173 merkezimiz eğitim yetkisi almış durumda. Temennimiz bu yetkiye sahip tesislerin eğitimlerini aktif şekilde gerçekleştirebilmeleri ve sürdürmeleridir.  Bu eğitim vesilesiyle interaktif katılım sağlayarak hep birlikte mevzuatları inceleyerek, sahaya nitelikli veri aktarma noktasında bilgi alışverişinde bulunacağız” dedi.

Sertifikalı Eğitim Programlarının ve Hizmet İçi Eğitimlerin ayrıntılarıyla masaya yatırıldığı, oldukça verimli geçen istişare toplantısı, Çevre Kamu Hastanelerinden yaklaşık 270 katılımcının yoğun ilgi ve memnuniyetiyle sona erdi.