MHP İl Başkanlığının haftalık basın toplantısında şeker fabrikalarının özelleştirilmesi konusunda görüşlerini açıklayan İl Başkanı Mehmet Karagöz; “Şeker fabrikaları eğer satılacaksa devletin PANKOBİRLİK’e devretmesi bizce uygundur. PANKOBİRLİK şeker pancarı üreticisinin kendisidir, milletin kendisidir. Şeker Fabrikalarının PANKOBİRLİKLERE devrinde fayda görüyoruz” dedi

Haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan MHP İl Başkanı Mehmet Karagöz’ün gündeminde Afrin operasyonu, şeker fabrikalarının özelleştirilmesi Jandarma kavşağında yaşanan trafik sorunu ve Çay Devlet Hastanesi’nde yaşanan doktor açığı vardı.

“Yerli ve milli silahların ne kadar önemli olduğunu gördük”

Konuşmasına Afrin operasyonu ile başlayan Karagöz; “Afrin’de görev yapan aslanlar can pazarında can alıp, can veriyor. Türkiye kararlı tutumunu sürdürdüğü sürece birçok insanın, bir çok ülkenin, bir çok siyasi partinin ve sivil toplum örgütünün de ayarlarını değiştiriyor. Birkaç gün önce yayınlanan bir dizide polisimize hakaret içeren aşağılayıcı bir görüntü görüldü arkasından tekrarında o polise aynı vatandaş tarafından özür diletildi. Bunun nedeni Türk Milleti hassasiyetlerini korursa, değerlerini korursa bazılarının ayar değiştirmesi mecburi hale geliyor. Afrin’de ne işiniz var diyenler, bugün Afrin’deki askerimizin arkasındayız diyerek olması gerekenleri söylemeye çalışıyor. Bizler de bu değişimden dolayı mutlu oluyor ve seviniyoruz. Türk milleti, Türk devleti kararlı tutumunu bozmamalı. Dolayısıyla orada yerli ve milli silahlarla bir çarpışma yaşanıyor ve çatışma 3-5 peşmerge ile yapılan bir çatışma değil, NATO ülkeleri ile gerçekleşiyor. Biz bu operasyonda yerli ve milli silahlarımızın ne kadar önemli ve değerli olduğunu gördük” dedi.

“PANKOBİRLİK şeker pancarı üreticisinin kendisidir “

Yerli ve mili silahların önemine vurgu yaparak özelleştirilmesi gündemde olan Şeker Fabrikasının da yerli ve milli bir değer olduğuna, şekerin de stratejik bir ürün olduğuna vurgu yaparak konuşmasını sürdüren MHP İl Başkanı Mehmet Karagöz; “Maalesef Afyon Şeker Fabrikası’nın da aralarında bulunduğu 14 şeker fabrikasının özelleştirilmeye alındığını öğrendik. Yerli ve milli diyoruz, yabancı nişasta bazlı şeker yapıp satanlar da elbette bu fabrikalara talip olacaklar. Bugün bulunduğumuz Çay’da faaliyet gösteren SEKA Kağıt Fabrikası’nın satışının yapılmasıyla birlikte ilçenin ekonomisi çöktü. ET-Balık Kurumu satılınca Afyonkarahisar’da hayvancılığın ekonomisi çöktü. Birçok özelleştirmeden Türkiye faydalanamadı sadece devletin kasasına özelleştirmelerden kaynaklanan paralar girdi ancak o yörenin insanları hep zarar etti. Ülke ise o ticaret sektörlerinde hep sıkıntıya düştü. Türkiye’de özelleştirilen şeker fabrikalarını alacak insanların gücü ile nişasta bazlı şeker üreten yabancı firmaların sermayeleri arasında büyük farklılıklar var. Trilyon Dolar ile telaffuz edilen yabancı sermayeler bizim firmalarımızdan 10 kat daha güçlü gelecekler ve korkumuz o ki, şeker fabrikası nişasta bazlı şeker üreten yabancı sermayeli şirketlerin eline geçecek. 400 bin ile telaffuz edilen pancar üreticileri ve üreticileri 10’a katlayacak olan yan sektörler var. Türkiye’de yerli ve milli üretim yapan, büyük bir sektör oluşturan ve sağlık sektörünü de ilgilendiren şeker Fabrikalarının satışının bir kez daha düşünülmesi lazım. Şeker fabrikaları eğer satılacaksa devletin PANKOBİRLİK’e devretmesi bizce uygundur. PANKOBİRLİK şeker pancarı üreticisinin kendisidir, milletin kendisidir. Şeker Fabrikalarının PANKOBİRLİKLERE devrinde fayda görüyoruz” diye konuştu.

“Trafik sorunu ve doktor açığına çözüm üretilmeli”

İl merkezinde bulunan Jandarma Kavşağı’nda yapımı devam eden köprülü kavşak çalışmaları nedeniyle yaşanan trafik yoğunluğunun giderilmesi noktasında çalışmalar yapılması gerektiğini belirten MHP İl Başkanı Karagöz, mevcut hali ile kavşaktan geçmenin çok zor olduğunu söyledi. 4-5 farklı noktadan kavşağa gelen araçların tek şeritli yolda ilerlemeye çalıştığını belirten Karagöz; “Bu sorunun çözümü için Anbaryolu’nun kavşağa çıkışının kapatılması mı lazım? Yol kenarına yapılan parkların mı kaldırılması lazım? Bu konularda belediye başkanımız ve trafik komisyonunda görev alan arkadaşlarımızdan burayı bir kez daha gözden geçirmelerinin ve alternatif yolların tekrar düzenlenmesini, Ankara istikametinden gelen araçların başka bir güzergaha yönlendirilmesini arkadaşlarımızdan rica ediyorum” dedi.

“Çay’daki doktor açığı giderilmeli”

Çay devlet hastanesinde ciddi derece doktor açığının olduğunu söyleyen Başkan Karagöz,  “İl genelinde hastanelerimizde doktor açığımız var. Doktor atamalarında Afyonkarahisar’ın ön plana alınması gerektiğini söylüyoruz. Afyon, çok geniş coğrafyaya ayrılmış bir il, başka iller gibi dar bir alanda yer almış il değil. Bu nedenle mesafeler birbirinden çok uzak. Çay ilçemizin de doktor açığı fazla olan ilçelerimizden bir tanesi olduğunu biliyoruz. Çocuk doktoru olmadığı ve görevlendirme ile haftada 1-2 gün ilçeye geldiğini bu nedenle çocuk hastaların yatılı olarak tedavi edilemediğini öğrendik. Ben sağlık Bakanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğümüzden, doktor atamalarında Afyon’u biraz daha fazla düşünerek atama yapılmasını sağlamalarında fayda görüyorum” ifadelerini kullandı.