Biz bu güzel şehrimizde sulamada, ormancılıkta, ulaşımda, eğitimde, sağlıkta, termal turizmde, spor turizminde, sanayileşmede muazzam yatırımlar yaptık" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, termal bir otelde gerçekleştirilen, "2017 Yılı Afyonkarahisar Yatırımlarını Değerlendirme Toplantısı’nda, kente yapılan yatırımlara ilişkin bilgi verdi. Afyonkarahisar için ne gerekiyorsa yaptıklarını belirten Eroğlu, "Yapmaya da devam edeceğiz. Hükümetimizin bütün bakanlıkları burada çok güzel çalışıyor. Hakikaten burada destan yazılıyor. Afyonkarahisar’ın nereden nereye geldiğini çok iyi biliyoruz." diye konuştu.

a1-260.jpg

"Rotası olmayan geminin ulaşabileceği liman yoktur"

Eroğlu, kentte muhteşem bir dönüşüm yaşandığını dile getirerek, şöyle devam etti: "Önce 2023, sonra da 2035 hedeflerini ortaya koyarsak, Afyonkarahisar'a çok güzel hizmetler kazandırırız. Rotası olmayan geminin ulaşabileceği liman yoktur. Rotalı ve planlı hareket edildiğinde hedefe daha güzel varılır. Hükümet Afyonkarahisar’a yatırım konusunda çok hassas. Şehrimizin sağlıkta, ulaştırmada, baraj, gölet ve sulamalarda büyük eksikleri vardı. 15 yıl önce 'biz Afyonkarahisar’ı Ege Bölgesi'nin parlayan yıldızı yapacağız' dedik. Hakikaten şimdi Ege’nin parlayan yıldızı Afyonkarahisar'dır. Türkiye'nin en mutlu ili Afyonkarahisar’dır. Biz bu güzel şehrimizde sulamada, ormancılıkta, ulaşımda, eğitimde, sağlıkta, termal turizmde, spor turizminde, sanayileşmede muazzam yatırımlar yaptık. Sadece nereden nereye geldiğimizi mukayese edersek, bunun farkına varabiliriz." Afyonkarahisar’ın mermer, et ve et ürünleri ile teknolojik sera alanında lider konumda olduğunun altını çizen Eroğlu, kenttin devlet teşviklerinden en fazla yararlanan ilk 5 şehir arasında bulunduğunu vurguladı.

“İlimizdeki ihracatın yüzde 59’uda mermer”

Hızlı treni çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğine dikkat çeken Bakan Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Afyonkarahisar gerçekten Ankara, İstanbul’u ve diğer illerin bir kongre merkezi olacak. Çünkü buraya gelecek çalışmasını yapacak sonra kaymaklı ekmek kadayıfını yiyecek sonrada Ankara’ya gidecek. Burada mermerciler var. Türkiye’deki blok mermerin 3’te 1 şuanda Afyonkarahisar’dan çıkıyor. En kaliteli mermer Afyonkarahisar’da. İlimizdeki ihracatın yüzde 59’uda mermer.”

“15 yılda 16 milyarlık yatırımımız oldu”

15 yılda Afyonkarahisar’a 16 milyarlık bir yatırım gerçekleştirdiklerini kaydeden Bakan Eroğlu, 2017 oranlarının bu değere dahil olmadığını dile getirdi. Çünkü daha rakamlar Ocak ayına netleşiyor. Ocak ayında bu rakam çok aha yukarı çıkacak ama 2017 yılı başı itibariyle 16 milyar TL yatırım gerçekleştirdik. Ben 2003 yılında Devlet Su İşleri Genel Müdürü olduğum zaman Afyonkarahisar’da ne yatırım var diye baktığım zaman doğru dürüst yatırımın olmadığını gördüm. Birde bazı temeller atılmış öyle kalmış. Biz Afyonkarahisar’da yıldırım hızıyla büyük hizmetler gerçekleştirdik” diye konuştu. 

“Sağlık alanında memnuniyet yüzde 97”

Sağlık alanın da büyük yatımlarının olduğunu dile getiren Eroğlu şöyle konuştu: “Hastalarımız öncen Ankara, İstanbul ve İzmir’e giderdi. Burada koğuş sistemi vardı. Tuvaletlere girilmezdi. 4 Kişilik koğuşta kalmak için torpil yapılırdı. Doğru dürüst cihaz dahi yoktu. Berbat durumdaydı. Sağlıkta memnuniyetimiz şuanda yüzde 97’ye çıktı. Yüzde 100 olması çok zor ama yüzde 98-99 çıkmamız mümkün. İl Sağlık Müdürümüz bu konuda gayret ediyor biz de destek vereceğiz. Hedefimiz yüzde 99 vatandaş memnuniyeti. Bunu sağlayacağız. Uzman doktor 496’ya çıkardı. Ayrıca yatak kapasitesini 1453’e çıkardık. Ayrıca ülkemizin ilk 8’inci akıllı hastanesi olan büyük hastaneyi ilimize kazandırdık. Şuan hastanemizdeki cihazlar Türkiye’deki en mükemmel cihazlar. En ileri teknoloji orada kullanılıyor. 250 yataklı kadın doğum hastanemizi kazandırdık.”

“Afyonkarahisar sporda coştu”

Afyonkarahisar’da spor alanın gerçekleştirilen yatırımlardan bahseden Eroğlu: “Afyonkarahisar’a bir spor kompleksi yapıldı. Çok güzel oldu spor merkezimiz. Pek çok spor kulübü Afyonkarahisar’da yer bulamıyor. Salı günü İstanbul’da bir toplantı oldu. 2018 yılı motorkros şampiyonası Afyon’da yapılacak. Bütün dünya bunu talep ediyor. Bunu dünyada 2 milyar kişi seyrediyor. Yani dünya nüfusunun 5’te 1 bunu izliyor. Afyonkarahisar sporda coştu” ifadelerini kullandı.

“İkinci üniversite Afyonkarahisar’a hayırlı olsun”

‘Biz fakir, fukara, garipler için sosyal devlet anlayışını yerleştiren bir hükümetiz’ diyen Bakan Eroğlu şöyle konuştu: “ Eskiden özellikle sosyal desteklerin bütçedeki rakamı yaklaşık 1 milyar TL’ydi. Şuanda 33 milyar TL. Afyon’da, doğum, eğitim, yakacak ve her türlü yardım yapılıyor. Ayrıca evde engelli bakım hizmetleri için kaynak aktardık. Vatandaşların evine gidip yardım ediyoruz. En çok önem verdiğimiz husus eğitim yardımı. Çünkü derslik sayısını biz yüzde 100 arttırdık. Öğretmen sayısını yüzde 50 arttırdık. Hükümetimizde başlayan okullar açılınca ders kitapları dağıtımında 23 milyon der kitabını dağıttık. Daha önce böyle bir şey yoktu. Okullar açıldığında ders kitaplarını nerden bulacağız diye düşünürdük. Üniversitemizde çok büyüdü. Afyonkarahisarlılar ikinci üniversite için hazır mısınız? Yeri Orman Bakanlığı’ndan takibi Ali bey ve Hatice hanımdan Afyonkarahisar’ımıza hayırlı olsun”