Konuyla ilgili üniversiteden yapılan açıklamada; Anadolu Üniversitesi’nin Merkezi Açıköğretim ve Uzaktan Eğitim Sistemi dahilinde eğitim ve öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri öğrencilerine yönelik ücretsiz yüzyüze derslerinin Bahar Döneminin, 28 Mayıs 2017 Pazar günü sona ereceği belirtildi.

Anadolu Üniversitesi’nin Merkezi Açıköğretim ve Uzaktan Eğitim Sistemi dahilinde eğitim ve öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri öğrencilerine yönelik Türkiye genelinde 96 merkezde sürdürülen yüzyüze derslerin, öğrenilmesinde güçlük çekilen bazı derslerin yüzyüze işlenmesini sağladığına dikkat çekilen açıklamada, “Öğrencilerimiz, öğrenci kimliklerini göstererek hiçbir ücret ödemeksizin derslere katılabileceklerdir. Öğrencilerimiz derslerden faydalanmanın yanı sıra birbirleri ile yüzyüze sorunlarını paylaşabilmekte dersin öğretim elemanına sorular sorarak konuları daha iyi anlayabilmekte ve derslerin yapıldığı üniversitenin kütüphane, sosyal etkinlikler, seminer, konferans ve sempozyum gibi imkanlarından da faydalanabilmektedir. Öğrencilerimiz, derslerin yapılacağı derslikleri, derslerin gün ve saatlerini 6 Mart 2017 tarihinden itibaren AÖF Bürolarından veya www.anadolu.edu.tr adresinde bulunan Açıköğretim başlığı altındaki “Öğretim Ortamları” ve oradan da “Yüzyüze Öğretim Hizmetleri” bölümünü inceleyerek öğrenebilirler. Tüm Türkiye’de yüzyüze dersler 13 Mart 2017 Pazartesi günü başlayacak 16 Nisan, 23 Nisan, 1 Mayıs ve 19 Mayıs günleri dışında 28 Mayıs 2017 Pazar günü akşamına kadar kesintisiz devam edecektir” denildi.

11 derste yüzyüze öğretim yapılacak

2016-2017 öğretim yılı Bahar Dönemi’nde Yüzyüze Öğretim Hizmetleri kapsamında yüzyüze öğretimi yapılacak 11 ders ise şunlardır: “Matematik II, Genel Muhasebe II, İktisada Giriş II, Osmanlı Türkçesine Giriş II, Makro İktisat, İstatistik II, Maliyet Yönetimi, Finansal Yönetim II, İngilizce II, Arapça II, Arapça IV.”

Ege bölgesinde derslerin yapılacağı yerler

Ege bölgesinde illere göre derslerin yapılacağı yerler de şöyle açıklandı: “İzmir; T.C. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Manisa; T.C. Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Aydın; T.C. Adnan Menderes Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi, Uşak; T.C. Uşak Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi, Muğla; T.C. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi-Kampüs, Fethiye; T.C. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye A.S.M.K. MYO, Denizli; T.C. Pamukkale Üniversitesi İktisat Fakültesi, Afyonkarahisar; T.C. Afyon Kocatepe Üniversitesi-Kampüs, Kütahya; T.C. Dumlupınar Üniversitesi-Kampüs”.