5 gün boyunca devam edecek olan kurs sonunda ebe ve hemşireler alanlarında uzman hale gelecek. 
Ebe ve Hemşireler Derneği Afyonkarahisar’da Pazar gününe kadar sürecek olan ‘Ameliyathane Hemşirelik’ eğitimine başladı. Branş bilgilerinin işlendiği eğitime 30 ebe ve hemşire katıldı. ‘Hemşirelik Okulu’ kapsamında başlatılan eğitim sonunda hemşire ve ebeler alanında daha uzman hale gelmiş olacak. Afyonkarahisar’da bir termal otelde gerçekleştirilen Hemşirelik Okulu branş eğitimine Afyon Kocatepe Üniversitesi ve daha bir çok üniversite destek veriyor. 

30 kursiyer eğitim alıyor

2017 projeleri kapsamında sürdürülen eğitimler hakkında bilgiler veren Ebe ve Hemşireler Derneği Eğitim Hizmetlerinden Sorumlu Muktedir Caner, ameliyathane hemşirelik okulunu bu yıl Afyonkarahisar’da gerçekleştirme kararı aldıklarını söyledi. Okulun 22 Şubat tarihinde başladığını ve 26 Şubat’ta kadar devam edeceğini dile getiren Caner şöyle konuştu: “Okul sonunda yapılacak olan sınavla eğitim sona erecek. Türkiye’nin farklı bölgelerinde çalışan ameliyathane hemşiresi arkadaşlarımız şuan burada eğitime başladı. 30 kursiyerin eğitime katıldı. Okulun eğitim programı Sağlık Bakanlığı Ameliyathane Hemşeriliği sertifika yönetmeliği doğrultusunda hazırlandı. 25 konu başlığı, 48 saat süren teorik eğitim ve Afyon Kocatepe Üniversitesi cerrahi hemşireliği uygulama ünitesinde de uygulama eğitimlerimiz devam ediyor. Kursiyerlerimizle yaptığımız görüşmeler sonucunda da kursiyerlerimiz oldukça okuldan memnun olduklarını bizlere zaman zaman aktarıyorlar. Arkadaşlarımızın seviyelerinin belirlenmesi amacıyla ilk gün ön test yaptık. Eğitimin son günüde test yapıp kursumuzu tamamlamış olacağız. Kursa katılan arkadaşlar 50 soruluk bir sınava girecek. Değerlendirme 100 puan üzerinden olup 70 puanın üzerinde alanlar başarılı olmuş olacak” diye konuştu.   

“Canlı bağlantıyla daha iyi eğitim veriliyor”

Devam eden eğitim sürecinde kursiyerlerin canlı bağlantılarla daha eğitim aldıklarını kaydeden Caner şöyle konuştu: “Açılan okulumuzda bir ilki gerçekleştirdik. Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi canlı bağlantı yaptık. Bu canlı bağlantı kapsamında arkadaşlarımız robotik cerrahiyle mide küçültme ameliyatını izlemiş oldu. Düzenlemiş olduğumuz okul programına üniversitelerimiz desteği gerçekten çok iyi ben destek veren tüm üniversite yönetimi ve personeline teşekkür ediyorum.”  

“Eğitim projelerimiz sürekli devam edecek”

Ebe Ve Hemşireler Derneği kuruluşu ve çalışmaları hakkında da bilgiler veren Caner şöyle konuştu: “Ebe ve hemşireler derneği 2007 yılında kurulmuş bir dernektir. Türkiye genelinde 8 bin üyesi vardır. Derneğimizin temel hedeflerinden bir tanesi hemşirelik ve ebelik mesleğinin daha ileriye götürülmesi anlamında çalışmalar yapmaktır. Ebe ve hemşirelerimize kariyer planlaması anlamında hizmet etmek amacıyla kurulmuştur. 2017 projelerimizin ilkini burada başlattık. 9-11 Mart tarihlerinde Karabük Üniversitesi ve derneğimiz ortaklığında bir kongre düzenleyeceğiz. Yıl içinde sürekli eğitim projelerimiz ve kongrelerimiz devam edecek.”  

“Kendimizi sürekli geliştirmeliyiz”

Daha sonra konuşan Dernek Gönüllüsü Doç. Dr. Asiye Gül, Afyonkarahisar’da böyle bir eğitimi gerçekleştirmiş olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Gül sözlerini şöyle sürdürdü: “Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin böyle bir eğitim için destek vermesi çok güzel. Afyonkarahisar’da bu programı gerçekleştirmekten de memnunuz. Hemşirelik mesleği bir sağlık profesyonelleri için sürekli eğitim daima bizim ön planımızdadır. Verilen bu eğitimlerin sürekli geliştirilmesi gerekiyor. Biz sağlık profesyonelleri mesleğimizi yeniliklerimizi takip ettikçe mesleğimizi daha iyi icra edip var olabiliriz. Eğitim yalnızca okulda kalmıyor olan eğitimin üzerine sürekli tuğla koyulması gerekiyor.”   

“Teorik bilgileri uygulamalı olarak pekiştiriyoruz”

Duygu ve düşüncelerini aktaran Kursiyer Sümeyye Zehir ise eğitimde emeği geçen herkese teşekkür ederek duygularını şöyle dile getirdi: “Ebe ve Hemşireler derneğinin organize ettiği Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin de desteklediği bu eğitim programında ameliyathaneyle ilgili güncel yaklaşımları yetkin hocalarımız tarafından değerlendiriyoruz. Aynı zamanda yine Afyon Kocatepe Üniversite’nde bulunan ameliyathane laboratuvarında da almış olduğumuz teorik bilgileri uygulamalı olarak devam ettirip pekiştirebiliyoruz. Bu anlamda hem derneğe hem de eğitim veren hocalarımıza çok teşekkür ediyorum.”