Kudüs ile ilgili olarak düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı olağanüstü toplantısında alınan kararla Kudüs’ün, Filistin’in başkenti ilan edildiğini belirterek; “Bu bir milattır, kırılma noktasıdır. Dünya ve İslam ülkeleri aklını başına almalı” dedi

Milliyetçi Hareket Partisi’nde(MHP) İl Başkanlığının haftalık basın toplantısı gerçekleştirildi.  İl Başkanı Mehmet Karagöz ile MHP İl Başkan Yardımcısı Mehmet Kocacan ve İl Sekreteri Beytullah Bostanlı’nın katılımı ile gerçekleştirilen basın toplantısının gündeminde İslam İşbirliği Teşkilatı olağanüstü toplantısında alınan kararla Kudüs’ün, Filistin’in başkenti ilan edilmesiyle ilgili değerlendirme vardı.

“Bu bir milattır, kırılma noktasıdır”

Haftalık basın toplantısında İl Başkanı Mehmet Karagöz’ün gündeminde Kudüs meselesi vardı. İslam Dünyası’na seslenen Karagöz “Herkes aklını başına alsın” dedi. Karagöz; “İstanbul’da yapılan İslam İşbirliği Teşkilatı olağanüstü toplantısına dünyanın birçok ülkesinden misafirlerimiz oldu. Kudüs’ü Filistin’in başkenti ilan ettiler. Keşke tüm Filistin’in başkenti ilan edilseydi. Bu toplantıya katılmayan İslam ülkeleri var. Ayrıca ülke Başkanı ya da Cumhurbaşkanı seviyesinde olmayıp bakan ve daha alt seviyede temsilci gönderen ülkeler var. Dünya aklını başına almalı, herkes aklını başına almalı, İslam ülkeleri aklını başına almalı. Bu bir milattır, kırılma noktasıdır. Böyle hassas bir konuda İslam ülkeleri hassas davranmalı.  İslam ülkeleri birlikte hareket etmeli. Bu teşkilatın aldığı karara herkes uymalı. İsrail’e hep birlikte tepki koymalılar. Yoksa ilerisi için bu durum kaosa neden olacaktır” dedi.

“Işıklar beldesi nüfusu itibariyle ilçe olmalı”

Merkeze bağlı Işıklar Kasabası’nın nüfusunun Türkiye’deki pek çok ilçeden daha fazla olduğunu dile getiren MHP İl Başkanı Mehmet Karagöz, İçişleri Bakanlığı’na seslenerek “Işıklar İlçe olmalıdır” dedi.  Karagöz, Işıklar Kasabası’nın ilçe olmak için başvurusunun daha önce yapıldığını da söyleyerek; “Işıklar beldemiz Türkiye’deki belde olup nüfusu en fazla olan yerleşim yerlerinden bir tanesi. Bu beldenin yöneticileri ilçe olmak için müracaatlarını yaptılar. Bir an önce devlet yetkililerinden İçişleri Bakanlığı’ndan, Işıkları Beldemizin ilçe olması yönünde gerekli çalışmaları yapmasını rica ediyoruz” diye konuştu. 

“Sayın Bakan’dan Kocaöz’ün taşkın koruma projesine destek istiyoruz”

Karagöz’ün gündeminde Kocaöz Kasabası’na yapılması planlanan taşkın koruma yatırımı da vardı. Çobanlar ilçesine bağlı Kocaöz Beldesi’nde DSİ tarafından taşkın koruma tesisi yapılması için projenin ilgili kurumlara ulaştırıldığını belirterek Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun da konuda bilgisi olduğunu belirtti. Karagöz; “Bakanımıza daha önce ilettiğimiz Kocaöz beldemizin taşkın koruması ile alakalı bir projeyi kendisine teslim etmiştik. Oradaki proje Devlet Su İşleri tarafından tamamlandığında Kocaöz daha güzel bir görünüme kavuşacak. Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu beyden bu projenin yapılmasını tekrar rica ediyoruz” dedi.