AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, kentte 1-2 Eylül'de gerçekleştirilecek Dünya Motokros Şampiyonası'nın 18. ayak yarışlarının, Afyonkarahisar'ın ve Türkiye'nin tanıtılmasına önemli katkı sağlayacağını belirtti.

Vali Mustafa Tutulmaz, valilik binasında düzenlenen basın toplantısında, kentte 1-2 Eylül'de düzenlenecek Dünya Motokros Şampiyonası 18. ayak yarışlarının önemli bir organizasyon olduğunu söyledi.

Şampiyonanın Afyonkarahisar'a önemli yükümlülükler getirdiğini belirten Tutulmaz, şunları kaydetti:

"Şampiyona Afyonkarahisar'ın ve ülkemizin tanıtılmasına önemli katkı sağlayacaktır. Dünyada bu spora ilgi duyan milyarlarca kişi, televizyonun başında Türkiye'yi ve ilimizi yakından görme fırsatı yakalayacak. Ancak bu organizasyon sorumlulukları ve yükümlülükleri de beraberinde getiriyor. Bizim iyi bir sınav verebilmemiz adına kamu, özel sektör, STK'lar, basın ve iş adamları olarak üzerimize düşen sorumluluğu şimdiden kavramalı, bu doğrultuda hareket etmeliyiz."


- "140'dan fazla ülkede canlı yayınlanacak"


Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da Afyonkarahisar'ın şampiyonayı başarılı bir şekilde tamamlayacağına inandığını aktardı.

Şampiyonanın Türkiye ve Afyonkarahisar'ın tanıtımında büyük önem taşıdığına dikkati çeken Çoban, "Türkiye ve Afyonkarahisar'da ilk kez böyle bir organizasyon yapılıyor. Şampiyona 140'dan fazla ülkede canlı yayınlanacak. 1,5 milyardan fazla insana ulaşılacak bir faaliyetten bahsediyoruz. Yarışmalar yapılırken birer dakikalık videolarda da hem şehrimizin hem de ülkemizin tanıtımı yapılacak. Bu nedenle Türkiyemizin tanıtımına da hizmet etmiş oluyoruz." diye konuştu.


- "30 bin metrekare padok yapacağız"


Çoban, şampiyonanın Afyonkarahisar'da yapılacağı için hem mutlu hem de tedirgin olduklarını dile getirerek, Türkiye Motokros Federasyonu ve ekiplerinin kendilerine çok büyük destek olduğunu bildirdi.

Yarış pistindeki tüm eksikliklerin çok kısa zamanda bitirileceğine dikkati çeken Çoban, şöyle devam etti:

"Orada bir takım sosyal tesislere ihtiyaç var. Onların ihalesini gerçekleştirdik. Yine geçen yıl yaptığımız 15 bin metrekarelik padoka ilaveten bu yıl 30 bin metrekarelik bir padok daha yapacağız. İnşallah en güzel şekilde bu sınavdan başarıyla çıkacağız."


Dünya Motokros Şampiyonası'na Doğru

Dünya Motokros Şampiyonası'na Doğru

Dünya Motokros Şampiyonası'na Doğru