Afyonkarahisar Belediyesi’nin kentin tanıtımı adına gerçekleştirdiği çalışmalar, ülkemizin önde gelen ulusal gazetelerinde yerini almaya devam ediyor. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban dönemiyle birlikte bir çok vizyon projeyi ülke gündemine taşıyan Afyonkarahisar Belediyesi tanıtım atağını sürdürüyor. Ülkemizin önde gelen gazetelerinden spor gazeteleri dünkü sayısında 1-2 Eylül 2018 ayı içerisinde 67 ülkede canlı 180 ülkede yayınlanan motor sporlarının en gözde organizasyonları arasında yer alan Dünya Motokros Şampiyonası (MXGP) 2018 ve 2019 yıllarında Türkiye’de Afyonkarahisar’a yer verdi. Dünya Motokros Şampiyonası (MXGP) 2018 ve 2019 yıllarında Afyonkarahisar’ın tarihi günlerinden birini yaşayacağını duyuran spor gazeteleri, ayrıca bunun Afyonkarahisar’a renk kattığına dikkat çekti

Büyük yankı uyandırdı

Dünyanın en popüler spor branşları arasında ilk 10 içinde yer alan Dünya Motokros Şampiyonası için resmen geri sayıma başlandı. 20 ayaktan oluşan ve Türkiye’nin 18’inci yarış olarak takvime dahil edildiği dev organizasyonun tanıtımı Çırağan Palas Kempinski’de düzenlendi. Tanıtım toplantısına, Dünya Motokors Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak olan şehir Afyonkarahisar’ın Valisi Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, FIM Avrupa Başkanı Wolfgang SRB, Youth Stream Asbaşkanı Luigi Zompetti, Motor Sporları Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar ve milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu ile birçok motor sporcusu katıldı.

‘Umarım şampiyon Afyon’da belli olur’

Televizyonlarda 1 milyarı aşkın insana ulaşacağını ifade eden Uçar, “Yarışlar 67 canlı yayınla 180 ülkeye ulaşacak. 1 milyar insanın televizyondan izlediği 2 milyar insanın internetten izleyeceği organizasyonu yapacağımızın mutluluğu içerisindeyiz. Şampiyonanın 18’inci ayağı Afyon’da yapılacak. Umut ediyorum ki dünya şampiyonu Afyon’da belli olacak” dedi.

‘Projeyi yapmaya başladık’ 

Yarışların hem Türkiye hem de Afyon için büyük bir tanıtım olacağını vurgulayan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Mütevazı bir il için çok iddialı bir işe giriştik. Dünya’yı Afyon’da buluşturacağız. Türkiye’de bu alanda yapılan ilk uluslararası organizasyon diyebiliriz. 630 dönüm şehrin hemen başında altyapı sorunu olmayan bir arazinin tahsisini aldık ve projeyi yapamaya başladık. Tüm motor ve otomobil yarışlarının ilimizde yapılacağını göreceksiniz” derken Vali Tutulmaz da “Bu tür organizasyonlar bir il için üst ligde seviyeye çıkma göstergesidir” ifadesini kullandı. 

“İLİMİZ TÜRKİYE’DE SPORUN BAŞKENTİ OLACAK”

Yurdunuseven yaptığı açıklamada, “Afyonkarahisar birçok anlamda Türkiye'de öne çıkan illerden bir tanesi. Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’ın yapacağı en önemli yatırımlardan biri de Motokros pisti. Dolayısıyla ilimiz bu yönüyle de ülkemizde öne çıkan illerden biri olacak. Ben ilimizin bu denli ciddi bir organizasyona ev sahipliği yapacak olmasından dolayı onur ve gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum. 12 Eylül tarihleri arasında yapılacak yarışı dünya üzerinde milyonlarca insan izleyecek.Bu da ilimiz için büyük bir tanıtım atağı anlamına geliyor.Biz bunun için milyarlarca lira bütçe ayırsak inanın böyle bir tanıtımı gerçekleştiremeyiz. Ülkemizde yarış pisti sadece İstanbul'da var bir de ilimizde olacak. İlimiz Türkiye'de sporun başkenti olacak” dedi.  

MOTOR SPORLARININ KALBİ EYLÜL AYINDA AFYON’DA ATACAK

Dünyadaki OFF-ROAD Motor Sporları arasındaki en popüler etkinlik olan MXGP, Türkiye'nin ve Afyonkarahisar'ın Dünya çapında tanıtılmasına da katkıda bulunacak. Şampiyona için yurtdışından gelecek olan 1.500 kişilik yarışçı, takım, teknik ekipler ve görevliler etkinlik süresince 10 gün boyunca Afyon'da konaklayacak. Yurtdışından gelmesi beklenilen 10.000 MXGP hayranı, 2 Eylül'de Türkiye'de tatilini geçiren yabancı turistlerin ve halkımızın da katılımı ile gerçekleşecek olan etkinlik için Afyon'da 35.000 kişinin buluşması bekleniyor.