Diyetisyen Yuran, Afyonkarahisar Özel Sağlıklı Yaşam Merkezinin alanında ilk olma özelliği taşıdığını ve yaklaşık bir yıldır kente hizmet verdiklerini belirtti.

Kişiye özel diyet programlarıyla zayıflama ve kilo alma yöntemleri uyguladıklarını dile getiren Yuran, Anahaber Gazetesine yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Hedefimiz doğrultusunda kişinin yaşam tarzına ve sağlık durumuna göre özel diyet programlarıyla çalışıyoruz. İlk önce vücut analizimiz yapıyoruz. Bu analizler doğrultusunda bir diyet programı hazırlıyoruz.  Vücuttaki yağ, kas ve sıvı oranının sık sık takibi yapıyoruz. Sonuçlara göre de diyet programlarında değişiklikler de yapıyoruz. Bugüne kadar yaklaşık 400 kişiye uyguladığımız diyet programlarında yaklaşık % 99 başarı sağladık.”

“Bir ayda 2-3 beden inceltiyoruz”

Yaz aylarının tatil sezonu olduğuna dikkat çeken Diyetisyen Yuran, çok sayıda insanın uzmanlar kontrolünde zayıflama diyetleri uyguladığını kaydetti.

‘En güzeli sağlıklı bir şekilde kilo vermek’ diyen Yuran, “Şok diyetlerden, düşük kalorili diyetlerden değil de dengeli ve sağlıklı beslenerek diyet programları uygulamalıyız. Bunun içinde bir uzmandan yardım alarak yapmamız gerekiyor. Tatil dönemi olduğu için insanlar hemen kilo vereyim ve fit bir şekilde tatil yapayım istiyorlar. Yine son zamanlar da düğün ve nişan yapacak genç çiftler hızlı bir şekilde kilo vermek istiyorlar. Bu konuda yoğun talepler alıyoruz. 1 hafta da hemen 8-10 kilo zayıflayayım diyorlar. Ama bu gerçekten zor.  Hem de sağlıklı değil. Evlenecek ve nişan yapacak çiftler en az bir ay önce bize başvurmaları gerekiyor. Sağlıklı bir şekilde onları en az 2-3 beden inceltelim ve fitleştirelim. Süreç daha uzun olursa eğer bizim için daha uygun olacaktır.”

Diyetisyen Yuran, zayıflama çaylarını diyet uygulanacak kişilere kesinlikle tavsiye etmediklerini belirterek, bu yöntemlerle sonuç alınmadığını ve alınsa bile vücutta çeşitli hasarların oluşabildiğini vurguladı.