Kocatepe eteklerindeki 1874 rakımlı tepede -10 derece soğuk havaya aldırış etmeden yamaç paraşütüyle uçuş yapmanın keyfini yaşadı.

Hava sıcaklığının yüksek kesimlerde sıfırın altında 15 dereceye kadar düştüğü Afyonkarahisar'da bir adrenalin tutkunu olan Ozan Ceylan, Kocatepe eteklerindeki 1874 rakımlı tepede soğuk havaya aldırış etmeden yamaç paraşütüyle uçuş yapmanın keyfini çıkardı.  Kocatepe Tepesi'ne gelen yamaç paraşütü tutkunu Ozan Ceylan, dondurucu soğuğa rağmen, Afyon semalarında uçuş yapmanın heyecanını yaşadı. Tepeden kalkış yapan yamaç paraşütçü Ozan Ceylan yaklaşık 20 dakika havada kaldıktan sonra Ataköy’üne güvenli şekilde indi. 

Ozan Ceylan, hava sıcaklığının sıfırın altında 5 dereceye kadar düştüğü bölgede uçuş yaparak, yamaç paraşütü tutkusunun engel tanımayacağını gösterdi. 

"Kat kat giyinerek uçmaya çalışıyoruz" 

Ozan Ceylan yaptığı açıklamada, soğuk havaya rağmen uçuş yaptıklarını belirterek, "10 aydır yamaç paraşütü sporuyla uğraşıyorum. Yaz-kış bu sporu icra ediyoruz. Hava sıcaklığı eksi 5 dereceye kadar düşüyor ama biz yine de bu sporu bırakmıyoruz ve adrenalini sonuna kadar yaşıyoruz" diye konuştu. 

Ceylan, şunları söyledi:  "Yaz aylarına göre daha stabil bir hava var ama sonuçta soğuk. Biz de kat kat giyinerek uçmaya çalışıyoruz. Birkaç eldiven kullanmamıza rağmen yine de parmak uçlarımız donma derecesine geliyor ama olsun biz yine de sporumuzdan vazgeçmiyoruz. Uçtuğumuzda yukarıdaki manzara çok güzel, sis tabakasının üzerindeyiz. Onu yaşamak apayrı bir güzellik. Herkese bunu yaşamasını tavsiye ediyorum."  Ceylan ileri ki zamanlarda Afyonkarahisar Kalesinden de atlayacağını dile getirdi.