İSTANBUL (AA) - İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB), "Dünya Bale Günü"nde Miguel de Cervantes'in aynı adlı ünlü eserinden hareketle "Don Kişot" balesini sahneleyecek.

Geçen sezon sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği eser, 4 Ekim'de saat 20.00'de Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası Sahnesi'nde izlenebilecek.

Koreografisini Mariu Petipa'nın üstlendiği, bestesini Ludwig Minkus'un yaptığı eseri, Ayşem Sunal Savaşkurt düzenleyip sahneye koydu.

Eserde, Gizem Atik Tuncay, Melike Koper, Berfu Elmas, Büşra Ay, Erhan Güzel, Olcay Tunçeli, Batur Büklü, Çağatay Özmen, Alkış Peker, Alper Akalın, Egemen Kement, Ürün İndere, Murat Öztekin, Özerk Tozkoparan, Onur Tunay, Zuhal Karaca, Hüma Ersel Sökmen, Maia Ito, Asene Ökte, Özde Eren, Julia Hartmann, Işık Kuka, Merve Topaldemir, Oliver Spence, Nuri Arkan, Çağatay Özmen, Batur Büklü, Deniz Kılınç Tunçeli, Ebru Cansız, Can Bezirganoğlu, Alican Güçoğlu, Ali Türkkan, Kerem Kuraner ve Ahmet Eroğlu ile İDOB sanatçıları dönüşümlü olarak rol alacak.

Roberto Gianola ile Bujor Hoinic'in orkestra şefliğini yapacağı eserin, dekor tasarımını İsmail Dede, kostüm tasarımını Gizem Betil, ışık tasarımını Önder Arık yaptı.

Don Kişot balesi 6-20 ve 27 Ekim'de saat 16.00'da, 19-23-25 ve 26 Ekim'de ise saat 20.00'de yeniden izleyiciyle buluşacak.

Don Kişot Balesi, Dünya Bale Günü'nde Sahnelenecek

Don Kişot Balesi, Dünya Bale Günü'nde Sahnelenecek