Aynı zamanda çaldığı saz ile de karanlık dünyasını ezgi ve nağmelerle aydınlatmaya çalışırken, “Bence engelliler istediklerinde sağlıklı insanlardan daha fazlasını başarır gibi geliyor açıkçası” diyerek azmin neleri başarabileceğini açık bir şekilde gösteriyor. 

Doğuştan 2 gözü de görmeyen Ertekin, hayatın ona getirdiği olumsuzluklar karşısında mücadeleyi bir an bile olsun elinden bırakmazken, engeline hiç aldırış etmeden sağlıklı insanlar gibi üniversiteye gidiyor, Kur’an-ı Kerim okuyor ve eline aldığı saz ile müzik yaparak adeta azmin zaferini gösteriyor. Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü 2. sınıfta okuyan Ertekin, engelli bireylerin hareket alanlarını daha fazla geliştirmeleri gerektiğini ifade ederek, engellilerin hayatın her alanında olması gerektiğini kaydetti.

Kur’an-ı Kerim ile 10 yaşındayken tanıştığını söyleyen Ertekin, Kur’an-ı öğrenme hikayesini ise şöyle anlattı:
“Aslında ilk önce hayal bile edemezdim Kur’an-ı Kerim öğrenebileceğimi. Hocalarım sağolsun Kur’an tedarik etti ve bunun sayesinde de Kur’an-ı çok şükür bayağı bir iyi okuyabiliyorum. 10-11 yaşından bu yanan Kur’an okuyorum. Öğrenirken çok zorlanmadım. Zaten bizim Braille alfabesi (körler alfabesi) var kabartma yazıyı kullandığımız alfabe onu bildikten sonra zaten Kur’an-ı Kerim’de o alfabeye göre yazılıyor. Bu yüzden çok zorluk çekmedim açıkçası. Ailemde bana destek oldu, onlar zaten ben kabarmadan çalışırken normal yazıdan takip ederlerdi. Mesela hatalarımız onlar söylerlerdi. Kur’an-ı hatim ettim, ezbere bilmiyorum ama 2-3 defa hatim ettim.”

“Şarkı yarışmalarına katıldım madalya aldım”

Kur’an-ı Kerim okumanın yanı sıra saz ve org çalarak müzikte yapabilen Ertekin, enstrümanlara olan ilgisinin ise ilkokul dönemlerinde başladığını belirtti. Müzik dalında madalyasının da olduğunu sözlerine ekleyen Ertekin, “Denizli Görme Engelliler İlkokulu’nda okudum. O zamandan beri benim müziğe ilgim vardım. Şarkı yarışmalarına katıldım madalya aldım. Ondan sonrada zaten müzik yapabileceğimi anladım. 6 Nokta Körler Derneği’nde bize saz kursu verildi. Orada kurslara katıldım ve o şekilde kendimi geliştirdim. Sonra kendi halimde org çalabiliyorum. Sazda çok iyi değilim henüz org çalabiliyorum” dedi.

“Kendimi huzur dolu mutlu hissediyorum”

Profesyonel bir sanatçı gibi çaldığı sazı ile meşhur ‘Gesi Bağları’ türküsünü söyleyen Erteki, en çok sevdiği müzik dalının ise Türk Sanat ve Türk Halk Müziği olduğunu dile getirdi. Müziğin kendisine huzur verdiğini vurgulayan Ertekin, “En sevdiğim şarkı ‘aşksız bırakmam’ Türkü olarak ‘Gesi Bağlarını’ çok seviyorum ama Türk Sanat Müziği olarak onu seviyorum. Müzik insanı stresten uzaklaştırıyor buna hep inanıyorum. Org çalarken kendimi hep böyle motive hissediyorum. Yani kendimi huzur dolu mutlu hissediyorum açıkçası. Saz çalarken de öyle” ifadelerini kullandı.

“Engelliler eve kapanıyor”

Engellilere ve engelli ailelerine mesajlar vermeyi de ihmal etmeyen Ertekin son olarak şunları söyledi:
“Engelliler olarak biraz açık sözlü olmak gerekirse bizler eve kapanıyoruz. Ailelerde öyle ve daha çok korumacı yaklaşıyorlar ‘tek başına hareket etme, biz olmadan dışarı çıkma’ gibi mesela. Yani engellilerin kendilerini geliştirmelerini bağımsız hareket etmelerini gerektiğini düşünüyorum. Bence engelliler istediklerinde her şeyi başarır aslında hatta sağlıklı insanlardan daha fazlasını başarır gibi geliyor açıkçası.”

“Gelecekleri için ben de çabalıyorum”

Oğlunun Kur’an-ı Kerim öğrenmesinde en büyük destekçisi anne Gülşen Ertekin, ise 3 görme engelli çocuğu olduğunu kaydederek, çocuklarının geleceği için elinden gelini yaptığını dile getirdi. Anne Ertekin, “Çocuklarımın üçü de doğuştan görme engelli. Emre’nin anlattığı gibi evde kendi aralarında bir şeyler yapıyorlar. Yani gelecekleri için ben de çabalıyorum elimden geldiği kadar bir şeyler yapmaya çalışıyorum” diye konuştu.

Beyaz Ay Derneği Afyonkarahisar Şubesi’ni ziyaret eden Emre Ertekin, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine verdiği röportajın ardından dernek üyelerine önce Kur’an-ı Kerim okudu sonrasından ise eline aldığı saz ile söylediği türkülerle müzik ziyafeti sundu.