Yeni doğum yapan ve çocuğunun tedavisi devam eden annelere özel Devlet Hastanesi’nde ‘Anne Otel’i hizmeti devam ediyor. Bir otel olması gereken tüm hizmetler burada annelere ücretsiz olarak hastane personeli tarafından karşılanıyor. 

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde, doğumdan sonra bebekleri çeşitli hastalıklardan dolayı tedavi gören anneler için "Anne Oteli" hizmeti veriliyor. Yeni doğum yapan anneler için "Anne Oteli"nde, banyo, giyinme odası, televizyon gibi imkanlar sağlanırken, bu hizmetler için herhangi ücret de talebinde bulunulmuyor. Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mehmet Duran, ‘Anne Oteli’ hizmeti hakkında Anahaber Gazetesi’ne bilgiler verdi. Yeni doğan ve tedavisi devam eden bebeklerin annelerine özel otel hizmeti verdiklerinden bahseden Duran: “Anne Oteli’nde, bebekleri yeni doğan ünitesinden tedavi altında olan anneleri misafir ediyoruz. Annenin konforunu her zaman gözetiyoruz. Anne otelimiz 13 yataklı olup, annelerin birbirleriyle kaynaşmasını sağlayan sosyal alanı da içinde barındırmaktadır. Annelerimiz bebeklerini emzirecekleri zamanlarda Yeni Doğan Ünitesi’nde tedavi gören bebeklerinin yanına gidip onları emzirebiliyor veya yine aynı bölümde olan süt sağma odasında kendilerine sunulan 4 adet süt sağma makinasıyla sütlerini sağıp saklama buzdolabında uygun koşullarda muhafaza edebiliyor” dedi.

“ANNELER ÇOK MEMNUN”

Bir otelde verilebilecek tüm hizmetleri sağladıklarını ifade eden Başhekim Duran, yaşanan durumdan annelerin çok memnun kaldığına dikkat çekti. ‘Anne Otel’i uygulamasının gelişerek hizmet veremeye devam edeceğini kaydeden Durun sözlerini şöyle tamamladı: “Verilen bu hizmet karşısında annelerimiz çok memnun oluyor. Anne otelimizde ocaktan bu yana yaklaşık 300 anneyi misafir ettik. Annelere sabah, öğlen ve akşam yemeği ve ara öğün hizmeti sunulmaktadır. Bu hizmetlerimiz tamamen ücretsiz olup anne ve bebek odaklı bakım anlayışıyla sağlık hizmetimi veriyoruz. Anneler burada kaldıklarında bebeklerini daha sık görebiliyor. Emzirmelerini daha sık yapabiliyor. Buda bebeklerin normal gelişimini idame ettirmiş oluyor. Dolayısıyla anne ile bebek arasındaki duygusal bağ bölünmemiş, oluyor ve daha da güçlenmiş oluyor. Bundan sonraki amacımız annelerimize hiçbir sıkıntı yaşatmadan, bebekleriyle etkili temas sağlayarak kaliteli sağlık hizmeti sunmak olacak.”